En liten juvel!

En liten juvel!


Så här ser han/hon ut! Vår lille juvel som vi ska få träffa på riktigt runt den 13 augusti.
Ja, så är det. En liten knodd ligger och växer så det knakar i magen. Än så länge är det inte så mycket vänt med honom/henne... inte ens uppe i ett halvkilo. Men om man får tro på min mages utveckling så blir den lille större och större för varje dag!

Det är liv och rörelse där inne må ni tro! Det brukar sovas middag under större delen av förmiddagen fram till halv tre på eftermiddagen ungefär, sen voltas och hjulas det friskt därinne! En och annan handvolt känns det som också. Inga direkta slag eller kickar ännu, bara rejäla helomvändningar. Det känns tydligare och tydligare men än har jag inte kunnat se något, eller känna från tsidan så att säga. Så än så länge är det bara "min" upplevelse. Men det kommer nog snart.

Idag är jag i vecka 20+4. Mår bra och har gjort hela tiden. Lite känningar i bäckenet bara, men fick ett långt resårband av sjukgymnasten som ska ge lite extra stabilitet så det är ingen större fara med det heller.

Spännande är det i alla fall! Vi vet inte om det är en pojke eller flicka. Jag ville såklart ta reda på det, nyfiken som jag är, men där sa El Sambo tvär-nej så jag får vackert lugna mig tills den lille visar upp sig...   :)  Jag säger oftast han av någon anledning... Inte så att jag "känner på mig" att det är en pojk, jag har verkligen inga vibbar alls vad gäller den saken, det bara blir han när jag pratar. Only time will tell...

JOELBITAR

Kommer Ni ihåg barnprogrammet Joelbitar? Jag hade helt och hållet glömt bort det när brorsan snackade om det igår. men efter att ha googlat och hittat ett av avsnitten på Youtube visste jag precis vad det var. Hur kunde jag glömma Joel??? Undrar vad han gör idag?

http://www.youtube.com/watch?v=bWg4Agb8l0s

Hair-do or Hair-don't?

Hair-do or Hair-don't?


Ja vad säger Ni? Snygg som få var jag på skolfotot i femman. Mina snälla klasskamrater hade fixat mig i håret i korridoren innan vi gick in och fotades.
Ja jisses!

Fantastisk hjälp vid sjukdom!

Ingen höjdare idag heller. Fått tid hos sjukgymnasten nästa vecka men tills dess får jag reda mig själv "så gott jag kan efter bästa förmåga". Det är svensk sjukvård när den är som bäst. Tur man inte är sjukare än man är.
 Jag kom att tänka på en mycket bra sång från Sångarstriden -94. Melodin är gamla kära "Vintern arasat ut bland våra fjällar..."

Vårat sjukhus ska privatiseras
vården ändras med en yuppie-kur
Här ska nya kunder genereras
Icke nöjda kommer i retur

Är du sjuk låt oss med kroppen få mixtra
om du pröjsar blir kirurgen din vän
när han skär: bedövningen kostar extra
peng vid sidan när han syr igen

Om du vaknar upp och armen är bruten
varje krona tar vi som du har spard
Första frågan som du får på akuten:
Har du Visa eller Mastercard?

Vi råder patienterna att röka
Philip Morris huvudsponsor är
lungsjukdomarna vill vi ska öka
kom hit se'n med era luftbesvär

Med deltidsövervakning priset kan sjunka
när du får infarkt har vi tagit rast
om du vill att respiratorn ska funka
lägg en krona i dess myntinkast

Om din kropp är nedkörd, sliten och misskött
bårhus med drive-in går snabbt och känns rätt
och om du är ensam, deppig och utstött
psykologen finns på 071Den säger det mesta tycker jag!


Aj, aj, aj...

Nu är Theresian på ganska dåligt humör faktiskt. Har fått jätteont av ischias-nerven på ena sidan. det började igår och resulterar i att jag är rörlig som en pigg 80-åring ungefär. Inte roligt alls.
Redan för 2 veckor sedan började jag känna att utsidan av vänsterlåret liksom "sov" och var alldeles domnat när jag vaknade om morgnarna. Men det var först nu ikväll som jag kopplade ihop det med de nya besvären. Jag snackade med Mojjan om det och hon har haft liknande besvär och krämpor. Hur som helst ska jag ringa doktorn imorgon för detta går jag bara inte med på! Kan ju varken gå ordentligt eller ens resa mig från soffan/sängen utan att det tar tvärstopp. Smärtan skjuter som blixtar genom benet. Kunde inte gå till jobbet idag och det känns inte alls bra eftersom det är jag som är vikarien... Hmmm...

Dags igen!

Dags igen!

El Sambo skulle fått crossen tillbaka igår men Tullgren hade inte hunnit klart med den. Därför blev det ingen körning idag. Men när det väl blir dags blir det verkligen att linimenta underarmarna... jag kan tänka mig hur det kommer att kännas de första träningarna. Efter bara 2 varv kommer både El Sambo och Elvis att stanna och jämra sig och gnida sina stumma underarmar...  :)    
Måste bara få hit Elvis och I-M på en "cross-kick-off" snart. det har jag lovat dem!

Jag i olika skepnader

Snygg som få är man ju alltid... men frisyren har ändrats mellan varven... här är lite gammal skåpmat jag hittat!
Mer kommer så småningom... jag har ju många bilder från min "röda" period...

Jag i olika skepnader

Min duktiga guddotter...

...finns på bild på hennes mors blogg:

http://nihaoma.blogg.se

det är inte klokt så bra det går när man "kan felv"  :)

Ny favvo-låt

Ny favvo-l?

denna dam är ingen mindre än Sandi Thom. Hennes låt "I wish I was a punkrocker" spelas ganska flitigt på radion just nu och jag bara älskar den. Vet inte riktigt varför men jag blev förälskad i både text och melodi...


Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair
In '77 and '69 revolution was in the air
I was born too late into a world that doesn't care
Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair

When the head of state didn't play guitar
Not everybody drove a car
When music really mattered and when radio was king
When accountants didn't have control
And the media couldn't buy your soul
And computers were still scary and we didn't know everything

Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair...

When pop stars still remained a myth
And ignorance could still be bliss
And when god saved the queen she turned a whiter shade of pale
My mom and dad were in their teens
And anarchy was still a dream
And the only way to stay in touch was a letter in the mail

Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair...

When record shops were still on top
And vinyl was all that they stocked
And the super info highway was still drifting out in space
Kids were wearing hand me downs
And playing games meant kick arounds
And footballers still had long hair and dirt across their face

Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair...

I was born too late into a world that doesn't care
Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair


Vår monter

V?r monter

Här är vår fina monter! Ganska fullt med grejer när vi började men rejält mycket tommare när vi packade ihop på söndagkvällen! Skönt att vi sålde av mycket så vi slapp skicka hem pallarna med Schenker. Nu fick vi plats med allt, inklusive inredningen, i släpet, Yoppen.
Men resan hem var dryyyg... Vi körde 22.30 och var hemma i Kristianstad klockan sex på morgonen. Då var vi ganska trötta... Skönt att bara ställa släpet på brandstationen och åka hem och sova utan att behöva lägga timmar på att tömma släpet först!

Sista kändisen jag såg var förresten Leif Pagrotsky. Jag fattar inte hur det får plats så mycket skägg på en sån liten karl!
Sen såg El Sambo Joe Labero på vårt hotell också, men det räknas ju inte eftersom jag inte såg honom...

Stackars El Sambo...

Jag led med min goe El Sambo igår natt... Klockan 21.00 satte han sig i bilen och körde 55 mil hem till Kristianstad, sov 2 timmar, lastade bilen med nya skidor, västar, tröjor och wakeboards, och körde sen 55 mil tillbaka till Stockholm och var här igen klockan 11.00. Det blev en seeeg dag för honom igår på mässan. Men så sov han som en klubbad säl inatt!

Tack Svärfar G för hjälpen med lastningen klockan 5 på morgonen!

Nu är det fredag och det är med dagen inräknad bara 3 dagar kvar. Sen börjar hysterin med nerpackandet... Usch, jag blir trött bara av att tänka på det... Men, men, den dagen den sorgen!

C Ya!

Nya kändisar

Ok... Ny dag och nya kändisar:

1. Martin Timell... Han är faktiskt väldigt duktig och underhållande när det gäller kallprat. Lätt och trevlig att lyssna på. Jag gillar den killen!
2. Niklas Strömstedt
3. Thomas Ledin
4. Clabbe... onödigt lång faktiskt.
5. Janne Jingryd

Rapport från Älvsjö

Så har vi avverkat halva tiden på mässan. Det roliga är att det hittills gått ännu bättre än förra året. Håll nu tummarna för att det ska fortsätta så!

El Sambo har dragit på sig 2 nya "Dront"-varningar... Häromdagen skulle han blåsa upp en tub (ring att dra efter båt) och pumpade väl mycket luft. Jag påpekade detta men fick till svar att "Den ska vara stenhård". Två sekunder därefter sa det BOOOOOM, sen var den tuben kass!
Nummer två var häromkvällen när vi skulle äta med C & A på deras hotell. Undertecknad beställde in Gös, som för övrigt var mycket god, men El Sambo äter ju inte gärna fisk. Tournedous med kalvbräss var den enda kötträtt som fanns på menyn. El Sambo frågade vad bräss är och jag sb´varade att jag tror det är hjärna. Här önskade jag att jag hade en kamera för att föreviga El Sambos ansiktsuttryck!
Vi frågade servitören och fick ett mycket slingrande svar på halvbögig stockholmska "Bräss är ett inre organ som sedermera tillbakabildas och alltså inte återfinns hos det vuxna djuret. Det är mycket mört och smakar lite som lever" Hur som haver så beställdes denna rätt. Visst katten var det hjärna!!! Fy vad jag garvade när El Sambo i förtvivlan satt och stirrade på sin tallrik med kalvhjärna, uppskuren i lagom stora munsbitar! Återigen önskade jag att jag hade kameran med mig. Behöver jag ens skriva att hjärnbitarna förblev orörda?

Jag håller alltid räkning på vilka kändisar jag ser på mässan.
1. Johan Rabeus (skådis)
2. Susanne Reuter (skådis)
3. Mojje (barnprogramledare)
4. Jörgen Kruth ( K1-fighter i världsklass)
5. David Hallenius (Hey baberiba)

Jörgen Kruth köpte en wakeboardväst av oss förra året som han var mycket nöjd med. Nu var han ute efter en våtdräkt. Tyvärr hade vi inget större än XXL och det var för litet... Tjenare!!! Men istället köpte han och fjällan en baby-flytväst!

Nu ska jag tillbaka till montern och se om det hänt nåt försäljningsmässigt.

C U L8R!

RSS 2.0