HÄNGRÖV!!!


image158

Alltså jag måste bara säga min åsikt i hängrövsdebatten. Nu har nån skola i vårt avlånga land förbjudit byxor med häng samt djupa urrigningar och det har tagit hus i helvete. Det pratas och personlig integritet och fritt land osv. Och mode. HALLÅ!! MODE??? Sen när är det modernt att flagga med arslet?
Allvarligt talat... jag har jobbat på högstadiet (ja jag kallar det fortfarande så ) i flera år och jag tycker fan det är på tiden att nåt görs åt denna hemska kläd-ovana. Men kom igen va? När jag på min rast sätter mig i skolcaféet och ska äta en fralla eller ett äpple är jag jävligt ointresserad av att se en finnig pubertetsröv svänga förbi i ögonhöjd på en meters avstånd. Tappar fan aptiten i en vecka efter nåt sånt. Man måste inte visa fullmånen bara för att ha häng i byxorna. Man kan väl ha lite lagom häng bara, med båda skinkorna kvar i tryggt förvar innanför byxorna? Men nej då... jag tror faktiskt att "vem-kan-ha-byxorna-längst-ner-och-fortfarande-gå" är en ny gren i nästa OS. Hälften av hängrövarna rör ju bara på benen från knäna och neråt när de går, annars ramlar de omkull...

Och djupa urringningar... Don't get me started! Jag är inte pryd på något sätt. Men varför i hela denna felvridna värld har 13-åriga tjejer behov av att med värsta push-up-bh:n visa mer klyfta än Pamela Anderson i skolan? Eller någon annanstans heller för den delen? Och hur kan jag som förälder tillåta min dotter att gå till skolan så? Visst, jag förstår att man vill klä sig snyggt, kanske för att fånga intresset hos nån snygg kille eller så (jag har faktiskt också varit tonåring). Men varför måste det innebära mer spackel än Johnnie Krigström gjorde av med under hela säsong 4 i Room Service, i kombination med kläder som inte lämnar någonting över huvud taget till fantasin?

Allt är inte svart eller vitt. Jag menar inte att killarna ska ha byxor uppdragna så högt att benen går ändan upp till armhålorna, eller att tjejer ska gå osminkade i polotröja och långkjol. Men sminka Er, klä Er attraktivt och "häng ner" byxorna med måtta.

Moraltanten (31 år och tant... *ryyyys* ) har talat!

Tjingeling!

Dop-planering

Sitter så här mitt i natten och filar lite på Bellas Dop. Vi ska träffa prästen imorgon så jag ville ha klart för mig hur jag vill ha det. Det ska nog inte bli några problem. Det är en kanontrevligt präst som jag hade kontakt med under religionskurserna på högskolan och jag litar fullt och fast på att han gör ett bra jobb!
Men det är en del som ska planeras ju... psalmer, diktläsning, musikframträden osv. Hittade en bra sida på nätet som jag hade som "bas" för vad jag ska tänka på. www.barndop.nu. Men nu är det ändå dags för bingen tycker jag. Bella har inte ätit sen 8-tiden ungefär så jag kan ju glömma att hon sover till 7 som hon gjort de senaste dagarna... Det blir till att gå upp inatt det är jag säker på.

Avslutningsord som jag hittade på dopsida: Barn är nycklarna till Paradiset!

Så sant så sant!

Tjingeling!

Stulen...

Nio första:
Första bästa kompis:
 Jessica
Första bil: aldrig ägt egen bil!
Första kärleken: oj... Per Karstensson tror jag, när vi gick i fyran
Första husdjur: marsvinet Ola
Första semester: husvagn på Öland eller nåt liknande
Första jobb: Bokhandelsbiträde
Första köpta skiva: Aha's Take on me
Första piercing: Öronen
Första konsert: Herrey's i Brunnsparken med Moster Eva!

Nio sista:
Sista alkoholdrycken:
Vin hos Mormor Juldagen 2006
Sista bilfärd: Till Maxi igår
Sista filmen du såg: Hajen 2!!!
Sista ringda telefonsamtal: Mojjan
Sista bubbelbadet: Minns jag inte
Sista spelade cd: Enya
Sista kyss: Bella (ja, puss då)
Sista gången du grät: häromdagen till Oprah :P
Sista måltiden: mackor med nutella!

Sju har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar? nej

Blivit arresterad? nej
Blivit kär vid första ögonkastet? nej
Varit på tv? nej men i en film!
Fått ditt hjärta krossat? ja i skolåren, men sånt läker ju
Sagt att du älskar någon utan att mena det? nej
Busringt till nån? Självklart!

Sju saker du älskar att ha på dig:
1.
  Jeans
2. Pyjamas
3. Gympadojjor
4. Mössa
5. Snygga stövlar
6. Bärselen med Bella i
7. INGENTING!!!

Sex saker du gjort idag: 
1. Vilat med Bella
2. Dammsugit
3. Pratat med El Sambo
4. Sjungt för Bella
5. Haft ont i magen
6. Diskat

Fem favoritsaker:
1.
Min Bella
2. Min El Sambo
3. Min mobil
4. Mina skor
5. Min säng

Fyra personer du kan berätta allt för:
1.
Moni
2.
3. 
4.

Tre val:
Svart eller vit?
Svart
Sommar eller vinter? Sommar
Choklad eller chips? Choklad såklart!

Två saker att göra innan du dör:
1.
Resa
2. Få barnbarn

Min dotter från rymden...

Alltså... min dotter är världens sötaste... Men även solen har ju sina fläckar  :)  Här ser hon ut som E.T.  !!!


image156


Djävulens påfund!!!

image155

Ärtor!!! Vad är det för jävla påhitt??? Små, gröna fula och jävligt äckliga! Varför ska restauranger envisas med att stoppa dessa små elaka sakerna i alla röror och sallader??? Jo det ska jag tala om... DET ÄR BILLIG UTFYLLNAD!   SNÅLE-MAT!!! Finns det ärligt talat någon som på fullaste allvar kan säga att ärtor är gott? Ok, ätbart får Ni gärna säga, men gott? Nej så ta mig tusan att det är. De smakar ju egentligen ingenting men har en mjölig, mosig och läbbig konsistens som får det att vändas i magen på mig... BLÄÄÄÄ!!!!
Käkat på Zeke's med jämna mellanrum och brukar då ta en Kackling. Gott, men lite irriterande att behöva pilla bort de små gröna elakingarna. Häromdagen bjöd El Sambo på Zeke's och jag tänkte att jag testar nåt annat för att komma ifrån ärtjävlarna. beställde en Elvis istället. ta mig fan om den inte var full av gröna helvetes-kulor den också! Jamen ge upp!!!Satt och pillade mig fördärvad. Hade en grön modell av K2 i skala 1:2 på plankan när jag var klar. detta är ju vansinne gott folk. det måste gå att protestera någonstans. Ärtor är fan värre än Macke-Donkans sura gurkskivor som 87% av alla människor plockar bort från hamburgaren.

Troende menar att allt levande, även från växtriket, är skapat av Gud och därmed ska respekteras och vördas etc etc... BULLSHIT! Ärtor är grönsaken från helvetet! När Bella äter riktig mat ska jag ALDRIG tvinga henne att äta denna fruktansvärda så kallade mat!

Tjingeling!

Ägget är löst!!!

Handlade på Domus idag. Bröd, pålägg, Polly, smör, ersättning och... ägg. Ett 15-pack. Helt vanliga ägg trodde jag. Betalade och packade mina varor i en pappkasse. Äggen i paketet såklart. Ställde kassen i barnvagnens underrede och gick hem. Började packa upp mina varor. Kom till botten av påsen och där låg... ett ägg! Ett löst ägg, längst ner i påsen, och det var helt! Jag öppnade äggpaketet och mycket riktigt saknades där ett ägg. Jag fattade ingenting. Vem har plockat ut ägget ur kartongen och lagt det löst i kassen under alla de andra varorna? Jag antar att det var ett rymningsförsök i rädsla för att sluta som omelett på mitt middagsbord... Men tji fick Mr Egg! Jag fångade honom innan han hunnit särskilt långt!

Jag undrar dock fortfarande hur fan han kom loss ur paketet.

Tjingeling!

Min dotter om några år...

jag hoppas detta är min dotter om några år:

http://www.youtube.com/watch?v=jHND2TOSssM

men jag tror att detta ligger närmare sanningen...

http://www.youtube.com/watch?v=Fk-1mla0LeU

Självförsvar för Bebisar?

Lär de ut självförsvar för bebisar på BB när man inte märker det? Min dotter kan det nämligen och det är inte jag som lärt henne... Vi låg och småpratade lite i sängen Bella och jag och hade det allmänt mysigt. Jag skulle busa lite med henne och kröp på alla fyra mot henne samtidigt som jag sa "Nu kommer jag och tar Dig!" När jag sekunden därefter böjde mig över henne för att ge henne en puss, small det bara till! TJOFF!!! En vänsterkrok rakt i ögat fick jag! Jäklar vilken fullträff hon fick in! Det gjorde banne mig ont! Men jag insåg det lustiga i situationen att få pyngel av ett spädbarn så jag kunde inte annat än gapskratta! Och när jag tänker efter är jag glad att den reaktionen kom från henne när någon "Kommer och tar henne"...

Ikväll har hon varit väldigt stissig. Det spritter i hela henne och hon är ledsen och inte nöjd med någonting. Inte kommer hon till ro att sova heller. Varför kommer alltid dessa nätter när El Sambo jobbar???


Tjingeling!

Naaaaw....

Jag förstår inte ett dugg, men denna lilla tjej sjöng sig raka vägen in i mitt hjärta...

http://www.youtube.com/watch?v=Bw1SnGvzX2g

Jag - Imelda Marcos

Skkor... kan man verkligen ha ett fullgott liv utan massor av skor? Jag tror inte det. Jag vet en gång i 15-årsåldern när Mamma var trött på att ha drivor av skor i hallen. Hon sa att jag fick ha 5 par skor i hallen, resten fick jag ta upp i min garderob på mitt rum. Jag räknade skorna under denna process... över 50 par!!!
I dagsläget har jag inte ilka många skor. Jag har fått en förkärlek för pumps i olika varianter, men det känns lite meningslöst att skaffa massa pumps när jag helst går i mina slitna gympadojjor... Men igår blev det i alla fall ett par nya pjuck! Var på stan med Mojjan när hon generöst öppnade plånboken, TACK SÅ MYCKET!
När El Sambo ringde från crossbanan sa att han Bella också fått skor! Tonni hade gett Peter ett par skitsöta små adidas-gympaskor till Bella. Supersnällt! Och det är ju faktiskt så att SKOR, näst efter CHOKLAD, är kvinnans bästa vän. Så det är bra att hon lär sig från början lilla Snäckan. Skor är helt ok redan nu men chokladen får vänta!

image153

Tjingeling!

STOPPA TIDEN!!!

Hjälp mig någon och stoppa tiden! Idag blev min lilla Snäcka 2 månader och det har gått alldeles för fort. Jag vill att hon fortfarande ska vara det lilla ihoprullade knytet som vi fick med oss hem från BB... 

Hon är lång Gullhönan, 60 cm. Vikten är mitt på den berömda kurvan, 5190 g. Både jag och El Sambo är hyggligt långa så hon har ju lite att brås på där. 

Just nu ligger Bella böjd som en ostbåge i min famn och sover. Det ser otroligt obekvämt ut men hon verkar trivas. Ska in och lägga ner henne strax. Hon sover för det mesta i vår säng, mellan oss. Det beror inte på att hon inte vill sova i spjälsängen för det gör hon om vi lägger henne där. Nej, det är lilla Mamman och lilla Pappan som vill ha henne hos sig... 
-Hon ser så ensam ut i sin säng, säger jag till El Sambo när det i ärlighetens namn är jag själv som känner mig ensam utan henne bredvid mig. Det är så härligt mysigt att dela täcke med min lilla skatt och ligga och hålla handen och andas varandras luft... Stackars Bella får aldrig sova i sin egen säng om jag får bestämma!

 Så här ser hon i alla fall ut nu, stora tjejen:

image151

image152

Det syns att det r Mammas flicka, hon är lycklig framför tv:n. (Det Du Malin Ljungberg, det skulle Du vetat!!! )

Tjingeling!

I tidningen...

Så här tjusiga blev vi när vi äntligen fick tummarna loss och fotade oss. Ja, ja, Bella är ju i alla fall söt som vanligt...

image150Idag är det Babymassage på schemat. Vi får se om  Sessan gillar det. Jag har investerat i en bok i ämnet så nu jäklar ska vi massera och trycka på zoner! Ingen trög bebismage här inte, det ska Mamma se till! ¨Men nu ska vi ta ett bad så hon inte luktar ostbåge ( El Sambos uttryck ) när vi är på massagen!

Tjingeling!

HA HA HA ! ! !

Grymt kul!

http://noll6.blogg.se/1192488975_ja_men_varfr_inte.html

HYSTERISKT ROLIGT!

Några av mina AFV-favoriter...
"Do You want me to give You a piece of ham?"  Fan vad rädd man blir...   ;)

http://abc.go.com/primetime/afv/index?pn=videoplayer&id=364210

http://abc.go.com/primetime/afv/index?pn=videoplayer&id=364157

http://abc.go.com/primetime/afv/index?pn=videoplayer&id=364312

http://abc.go.com/primetime/afv/index?pn=videoplayer&id=364200

http://abc.go.com/primetime/afv/index?pn=videoplayer&id=364273

http://abc.go.com/primetime/afv/index?pn=videoplayer&id=363505

Nostalgi... underbart!

Kommer Ni ihåg denna? Måste bara älska Paul McCartney...

http://www.youtube.com/watch?v=0auCDOERZyE

Min underbara Bella!

Jag älskar Dig min Bella Bambina!


image149

RSS 2.0