I Väntan På Ambulans

El Sambo var i tidningen härmodagen igen. Litet reportage om sjukvårdsutbildningen de fått för att assistera vid sjukvårdslarm innan ambulansen hunnit dit. Klicka på bilden för att komma till artikeln hos Kristianstadsbladet.


Rena tortyren

Var hos sjukgymnasten idag för "arbetsförmågebedömning" och jävlar vad hon plågade mig. Gå så snabbt jag kunde i korridoren, gå i trappor, knäböj, hantellyft och en massa andra konstiga saker där man skulle sitta och stå om vartannat... allt för att påfresta och se var gränserna går. Hon var trevligare förra gången...

Skulle egentligen träffat företagsläkaren också men hon var sjuk så det blir längre fram. Nu går jag här hemma och riktigt ont. Peter har kört till jobbet och Bella kollar på Saltkråkan. Vi ska nog gå ut en liten stund. Frisk luft är rätt gott faktiskt...

Nu har jag två brandmän!

Förutom den store lunsen så har jag nu fått en liten söt brandman här hemma. Visst är hon fin! Självklart är det Pappa som fixat outfiten. Kanon eftersom jag precis sålde det gamla regnstället på barnloppisen. Lika bra att ha ett på dagis och ett här hemma och slippa asa fram och tillbaka.Larmet går! Då gäller det att springa. Man har bara 90 sekunder på sig!Men det är nog kämpigt att vara brandman i full larmutstyrsel för hon somnade som en stock på soffan igår. Och vilken pose sen då? Fattar inte att hon överhuvudtaget håller balansen i sömnen?


HAJ KAJ!

Hipp hurra för "Kaj" som fyller 24 idag! have a happy happy birthday!


NU SMÄLLER DET!


Ur barnamun

Jag bad Bella om en puss och fick en riktig "ko-slick" över hela munnen.

-Pi katten! sa jag. Sån puss ville jag inte ha.
-De va inte pi katten,
svarade Bella. De va baja ja å tunga. Å ja ä inte så äckli!

*sötnos*

TRADERA

La ut lite grejer på Tradera. Fast jag undrar om det ger nåt. Tycker det verkar slött där just nu.

Sandaler, regnbyxor mm. Kan det vara nåt?


Vila tack

Sover dåligt nu igen så man är lite sleten om dagarna. Har hafy ganska mycket besvär fråb ischiasnerven denna veckan också. Trist trist. Ska försöka få lite vila medans Bella är i skogen med dagis idag.

Har fått tid hos Dr. Bengt Sturesson på ortopeden i Ängelholm nästa måndag. Skönt att äntligen få komma tillen expert. Vi får se vad han säger. Operation eller inte???

Födelsedagsbarnet!


Första pärmen klar!

121 verifikationer var det i den. Skulle tippa på att det är mer än en tredjedel faktiskt. Så innan veckan är slut ska jag vara färdig. Jag kan bara säga att jag hade inte fixat detta utan fantastiska goa Marie "Gotland" Björkman. Hon är i denna stund inte bara min livlina utan även min hjältinna! Tack för att Du finns och är en så snäll kompis Marie!


Bli gratis.provare!

Inbjudan från Therese Karlsson
Hej
Jag har registrerat mig som Buzzador på Buzzador.com och föreslår att du också gör det!
Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det.

Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som Buzzador är Theresian76):
<a href=https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Theresian76>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Theresian76</a>  

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
<a href=http://www.buzzador.com?refstr=Theresian76&lang=SE>http://www.buzzador.com?refstr=Theresian76&lang=SE</a>

Hälsningar

Theresian76

PLEASE GIVE ME A PANIC BUTTON!!!

Det finns dagar när jag bara vill skrika rakt ut, slå första bästa jävla idiot på käften, slå sönder allt i min väg och sen kollapsa i gråt som övergår i lååång drömlös sömn. Idag är en sån dag.


SPCS

Jag lär mig mer och mer att jobba i SPCS. Alla som känner mig vet att jag inte kan lägga ihop 2+2 utan att få det till 5. Jag är med andra ord en fullständig siffer-idiot. det enda jag hade riktigt svårt för under hela min skolgång var matematik. Visst, jag var ingen jättestjärna i övriga ämnen, gick ut med 3,7 från gymnasiet (ja jag är så gammal att jag hade sifferbetyg), men det berodde nog mest på lathet. Jag pallade inte plugga. Tyckte det var så mycket annat som var roligare. Hade jag ägnat 2 timmar om dagen åt läxor så hade jag garanterat gått ut med mycket högre betyg. Men skit samma, matten hade jag verkligen svårt för att förstå, även när jag faktiskt skärpte till mig och försökte bruka allvar. Det var jävligt frustrerande.

Min sambo som pysslar mycket med import, prislistor med och utan moms, frakt-tillägg, tull osv har fått gråa hår när han försökt få mig att förstå hur man ska räkna för att hamna rätt i prissättningen.

Nu har min snälla kompis Marie Gotland varit här och lärt upp mig lite i SPCS. Jag sitter och matar in alla konteringar jag gjort för 2009 och ska nu på nåt sätt klara av att få alla kontonummer rätt, ingående och utgående moms, tullavgifter, införelsemoms, handel inom eller utom EU osv. Undrar hur detta ska sluta...

Det är lite tidsödande nu i början innan man blivit varm i kläderna, men, om än lite motvilligt, måste jag erkänna att det är ganska roligt faktiskt! Det trodde jag inte det skulle vara. Hoppas bara det är lika roligt när verifikationerna är inmatade och det är dags för bokslut... BALANS säger jag bara. Hu...


WWW.PWS.SE

Peter jobbar med hemsidan dygnet runt nu. Det tar sån fruktansvärd tid att matat in produkter att det är rent löjligt. Men, men, sidan växer för var dag! Han är flitig min Älskling!


Äckligt!!!!

Hur är det bara möjligt att det kan bli så skitigt och äckligt inuti tvättmedelsfacket på tvättmaskinen? Har precis rengjort det igen och det var inte längesedan jag gjorde det sist. Att plocka ut själva behållaren och diska den är väl inga större problem, men att kränga in med handen och rengöra i "hålet" resulterar alltid i sönderskrapade och skinflådda knogar. Jag är väl klantig antar jag.
Men ärligt, hur kan det bara bli så äckligt där? Svart-grå äcklig beläggning som luktar unket. Kan man göra nåt för att undvika eller åtminståne minska denna vidriga företeelse? Husmorstips mottages gärna!

Nu tvättar jag handdukar riktigt varmt för att döda bakterier i tvättmaskinen. Köpte nytt syréndoftande sköljmedel igår så nu ska det bli gott att torka sig efter duschen!


Varför...

finns inte Bowling med i somma-OS när curling är med i vinterspelen? Det är ju likvärdiga sporter tycker jag, med den stora skillnaden att det är garanterat många gånger fler som spelar bowling...

*********************************************************************************************

Funderade på en sak när jag gick över skolgården imorse och lyssnade på fåglarna som kommit tillbaka. Är det samma fåglar som kommit hit till Färlöv som var här förra året? "bor" de på samma ställe i Sverige eller hamnar de var som helst?
Jag hörde dem kvittra och tjattra i träden och inbillade mig att de sa saker som:
"det är ju fanken också, här lämnar man boet nystädat innan man drar för vintern sen när man kommer tillbaka ser det ut som fan! Skitigt, snöigt och pinnarna huller om buller" och liknande. Kommer de tillbaka till samma ställe eller har de ingen aning om huruvuda de har varit här i Färlöv tidigare eller kanske bodde förra året i Skummeslöv eller Läckeby? Känner de igen sig visuellt eller bara i sin biologiska kompass i huvudet?

*********************************************************************************************

Har haft nytt rehabsamtal med chefen och skyddsombudet idag och kan konstatera att jag har väldigt fina och goa arbetskamrater som månar om mig och mitt välbefinnande. Det värmer i hjärtat!

*********************************************************************************************

Är så glad över att jag har världens finaste lilla tjej! När livet känns allmänt pestigt är den bästa medicinen en "pyss å paam" från Bella! Älskar Dig min Prinsessa!

*********************************************************************************************

Ikväll tog vi en promenad, jag Bella och Gum. En tur till affären och sen ett par kvarter ner i byn innan vi vände hemåt. fatta att jag klarar att gå några hundra meter, sen är det kört. Gum körde vagnen eftersom jag på sjukgymnastens inrådan ska "svänga kraftigt med armarna" när jag går, och ändå fick jag sätta mig på huk och pausa var tionde meter eller så. Dryyygt. Men det är alltid trevligt att träffa Gum och snacka lite skit  :)

*********************************************************************************************

Det har varit strålande solsken idag. Kallt, men friskt och vackert. Jag ville ta min BADEN-BADEN-stol och bädda in mig i täcket och läsa min bok. Problemet är bara att jag inte har nån Baden-baden... Ska nog önska mig det i födelsedagspresent i år. Fast jag vill ju ha en symaskin också. Får fundera på vilket jag vill ha mest.

*********************************************************************************************


This is (sh)it.

Vaknade till fågelsång och solsken idag. Trevligt. I vanliga fall. Just nu är jag så lack på allting att jag fullkomligt skiter i både kvittrande fåglar och strålande gasmoln. det är så jävla trist just nu med värk, tabletter, sömnsvårigheter, känslan av att hela tiden vara otillräcklig både som sambo, mamma, kollega och som person i allmänhet. Det är ju fan att man inte ska klara av de mest banala sakerna utan att det ska göra ont eller ta tre gånger så lång tid som vanligt.

Igår kom min remiss fram till Ängelholm. Det tog tre veckor. Fattar ni? TRE VECKOR!!??!?! För ett jävla papper att ta sig från Kristianstad till Ängelholm. Det är inget mindre än skandal. Att vara sjukskriven idag är ingen dans på rosor. Försäkringskassan skojar man inte bort. Man får för fan ringa och be om lov om man ska gå och pissa, och då ska man skicka in två intyg som de ska ha 30 dagar på sig att behandla. SEN kan man pinka. Typ.
Remissen ska nu bedömas av ortopedspecialist i Ängelholm för att de ska se hur jag ska prioriteras och om de tycker min skada behöver opereras. det enda positiva just nu är att min "väntetid" började ticka igår. Så oavsett om det tar två veckor inna jag fått min kallelse, så räknas min väntetid från 1 mars.

Tänk nu om de inte tycker jag ska opereras. Vad ska jag då göra? För som det är nu är ju ryggen som en jävla korkskruv (som min morbror så fint uttryckte det). Jag blir ju faktiskt bara sämre. Förra veckan var ett levande helvete. Kan inte gå, kan inte stå, kan inte sitta, kan inte ligga, kan inte sova, kan inte äta, kan inte leka med Bella, kan inte vara trevlig.... Det är inte roligt längre. Har börjat tappa i vikt också. Och magen har börjat göra uppror. Troligtvis protesterar den mot ett års pillerknaprande i olika former. Jävligt hälsosamt eller hur?

Rik blir man inte heller när man är sjukskriven .Karensagar och sjuklön från arbetsgivaren resulterar inte i många kronor när lönen kommer. Sen sjukpenning från försäkringskassan. Inte mycket det heller, när det väl kommer. Men än har jag inte sett några pengar. Kul.

Pratade med Tine idag utanför affären. Tine är en kvinna i 50-årsåldern (tror jag i alla fall) som bor här i byn med sina hundar. Vi brukar träffas eftersom hon bor mellan vårt hus och dagis och hon brukar vara ute med hundarna mycket. Hon tyckte jag skulle JO-anmäla region Skåne för min remisshantering. Det orsakar onödigt långt lidande när man ska behöva vänta tre veckor bara för att få remissen från en enhet till en annan. Sen tror ju jag personligen att den fortfarande hade laget "arkiverad" mellan två stolar i Hässleholm om inte jag ring, mailat, tjatat och klagat så de faktiskt till slut handgripligen letade upp den  och handplockade den och skickade den vidare. det var ju så att jag mailade Region Skåne med mina synpunkter och blev uppringd av en lätt snorkig dam från Vilans Vårdcentral. Hon hade då ringt och kollat upp det hela, och min remiss låg i Hässleholm, fortfarande utan att blivit bedömd av läkare. Det var 11 dagar efter att den skickats från min vårdcentral. Hon sa att den omedelbart skulle vidarebefodras till Ängelholm. En vecka senare får jag ett brev från Hässleholm där det står att min remiss blivit direkt vidareskickad till Ängelholm eftersom de inte har möjlighet att utföra ryggoperationer i Hässleholm för tillfället. Hör och häpna, brevet var ODATERAT. Hmmm... undrar varför?

Ärligt talat, att de inte utför ryggoperationer i Hässleholm visste jag. det står på Region Skånes hemsida. Där står också att samtliga otropediska remisser från Vårdcentralerna skall gå direkt till Hässleholm. Min skickades först till CSK. Det är också så, enligt Ängelholm själva, att samtliga vårdcentraler har blivit informerade om att ALLA RYGGREMISSER SKA DIREKT TILL ÄNGELHOLM. Ändå blev min liggandes i 10 dagar i Hässleholm i väntan på bedömning. WHAT? Vad fan skulle de bedöma? Det var ju bara att titta på lappfan och se att där stod rygg. Då kunde de konstatera att "nej, ryggar sysslar vi inte med, denna går till Ängelholm". Det behöver man inte vara läkare för att läsa... R.Y.G.G.   det klarar till och med vaktmästaren i Häsleholm. Jävla kludderövar är vad de är.
Kanske skulle ta och göra en JO-anmälan i alla fall. För att sätta lite eld i arslet på berörda klantskallar?

Nu ska jag ringa Peter på jobbet och beklaga mig lite."What a wonderful world" Yeah Right Armstrong...

RSS 2.0