Ännu en natt

i sömnlöshetens tecken. Låg och vände och vred till närmar efyra inna jag somnade av ren utmattning. Halv två gick jag upp och tog en tablett men det hjälpte inte. Hade jävligt ont och samtidigt för första gången på jättelänge hade jag RLS (restless Legs Syndrome). Ett par nätter till i samma stil och jag bryter ihop.

GRATTIS LILLEMAN!

Idag har min lillebror namnsdag. STort Grattis och kramar från oss i Färlöv!Björn MATTHIAS Karlsson


En dag i helvetet.

OBS! Detta skrevs igår, tisdag, så allt är en dag snett på det...

Idag har det varit rent jävligt med ryggen. Tror aldrig jag haft så här ont tidigare. Det började redan igår. Jag tog en tramadol på kvällen eftersom jag hade rejäl värk. Men jag kunde inte somna ändå. Låg och vännde och vred men det gjorde jätteont hur jag än låg. Klockan 0200 gick jag upp och tog en tramadol till och då lyckades jag somna efter det. Hade dock ont redan när jag vaknade. Funkade halvdant att gå till dagis med Snäckan.
Har inte kunnat sitta eller gå ordentligt idag. När jag skulle hämta Bella på dagis tog det en timme... Dagis ligger 300 meter härifrån. Visst, en liten stund tar det att hämta, och vi gick in i affären och handlade ett par smågrejer. Men jag hade nåt så grymt ont när vi gick hem att jag bara klarade 5-10 meter i stöten, sen fick jag pausa. Då sätter jag mig på huk som om jag skulle hoppa groda ungefär, sen sitter jag så en liten stund, och då försvinner eller minskar värken en stund. men så fort jag börjar gå kommer den igen. När jag kom hem slängde jag in kassen i tvättstugan, ropade på Peter att ta Bella och sen bara droppade jag på golvet. Det finns inte ord att beskriva hur jävla ont jag hade. Fan vad detta SUGER som fjortisarna säger.

Men nu jobbar Peter, Bella har somnat och jag har tänt massor av värmeljus i fina ljusstakar och ska mysa en stund innan jag gär och lägger mig. Ska bara sitta i mörkret och njuta av ljusskenet och hitta lite inre frid och lugn först  :)

PISS!

Skrev just ett lång jävla inlägg om gårdagen och dagen... men när jag tryckte på publicera loggades jag ut, utan att inlägget lades upp. Och det finns inte sparat heller. DET SUGER!

Allmän sjukstuga här i Färlöv.

Usch så trist det är just nu. Jag började jobba i måndags efter 4 veckors sjukskrivning. Det har inte alls gått bra. Jag fixar inte dagarna på jobbet trots att Bettan ställer upp och tar mina "tunga" uppgifter också, och trots att vi inte kört på helfart utan anpassat oss lite efter mig. Det känns för jävligt faktiskt. Jag var så glad i måndags när jag började igen och jag blev jättevarmt välkomnad av både barn, föräldrar och inte minst kollegor. Det var verkligen bra för själen.
Men tyvärr så har det gått tyngre och tyngre. Jag har haft så ont sen i tisdags att jag fått gå på min starka medicin fullt ur, dvs Tramadol 3 gånger dagligen. Den ska jag egentligen bara ta vid speciella fall men jag fixar inte att över huvudtaget vara uppe just nu om jag inte tar den. Känns lite farligt. De är ju faktiskt beroendeframkallande.
Had ett långt samtal med Bettan sent igår kväll, och med Chefen i förmiddags och tyvärr ser vi inte någon av oss hur jag ska klara av att jobba just nu. Så på måndag morgon får jag ringa läkaren igen för vidare sjukskrivning. Jag har ju gjort vad jan kunnat nu och verkligen försökt gå tillbaka. Men vad gör man om det inte funkar?

Det har strulat lite med min remiss också. MRT:n förre veckan visade ju tre diskbråck och min läkare remitterade mig vidare till CSK. Men alla ortopediska remisser från vårdcentralerna skall gå till Hässleholm. Så CSK har postat den dit. Jag ringde Hässleholmsortopeden och fick då veta att de inte har någon Ryggverksamhet alls, utan när de får min remiss får de i sin tur skicka den till Ängelholm. Så nu lär remissen inte vara på rätt ställe förrän nästa vecka nån gång. Håha jaja. Varför är jag inte förvånad.

************************************************************************

Min lilla Prinsessa ligger på soffan och sover för andra gången idag. Hon är sjuk. Hon vaknade på jättebra humör vid kvart i sju imorse. Knallade ut med kudden och la sig på soffan och drack vällingen. Sen började hon hosta rätt illa, men jag trodde hon fått vällingen lite fel. Hon har inte hostat nåt alls inatt nämligen. Men när jag skulle klä på henna blev hon jätteirriterad och skrek "Jag vill inte" och krängde som en mask på krok i min famt. Då kände jag att hon var var,. Hon hade "bara" 37,8 men tillsammans med hostan och humöret så förstod jag ju att hon inte mådde bra. Så det var bara att ringa jobbet. På Bellas avdelning visade det sig att hon var den tredje idag som ringt och sjukanmält sig pga feber så de har väl fått nåt febervirus där.
Så idag har hon tittat på Madicken, sovit en stund på förmiddagen, pysslat Alla Hjärtans Dag-kort så jag har glitter i hela köket, bakat en sockerkaka, legat i soffan och blivit killad på ryggen (myyyyys) och nu sover hon igen. Febern har stigit och strax innan hon somnade hade hon 39,1.

************************************************************************

Peter har haft besök från en av leverantörerna till dekalverksamheten. Tog en stund. Nu är han iväg och köper mer gips på Byggmax. Han bugger om ute i pannrummet/byggrummet. Han är så duktig! Det blir nog riktigt bra ska ni se! Ska bli skönt att få ordning på alla verktyg som nu ligger utspridda i hela garaget samt lite här inne också...

**************************************************************************

Men nu börjar jag bli lullig i planeten av senaste Tramadolen så nu ska jag ta kudden och lägga mig på soffan hos Bella och vila lite.

Ha det bra gott folk!


Doktorn ringde. Jag har...

TRE (!) diskbråck. Inte konstigt att jag har ont då. Som allmänläkare på vårdcentralen tyckte han att han hade gjort vad han kunnat nu så han remitterade mig vidare till specialisterna på ortopedkliniken så får de titta ordentligt och bedöma vad de vill göra med mig.
Så nu väntar jag bara på kallelsen till ortopeden så får vi ta det därifrån. Började jobba idag igen och det känns bra att vara tillbaka.


Heja Dolph!

När jag var liten fis på 10-12 år var jag riktigt förtjust i Dolph Lundgren. Sen kom hela vevan med att han glömt bort svenskan osv. Lite taskiga b-filmsroller och Doffan glömdes liksom bort lite. Men igår visade han vad han gick för. Han är ju fan duktig! Jag tittar inte på Melodifestivalen men kollade in Dolph's nummet på svt's hemsida och han får helt klart 2 tummar upp!

MRT imorgon

Idag ringde de från CSK och sa att de fått ett återbud imorgon eftermiddag. Den tiden fick jag! Så nu ska jag äntligen göra min MR-undersökning. Skönt att det blir gjort, men lite läbbigt också. Jag har inte direkt klaustrofobi, men får lätt panik om jag inte har fritt spelrum för huvud/ansikte och armar. Får liksom kvävningskänslor och jag tex sätter en hink över huvudet eller om Bella och jag busar med täcket och hon slänger täcket över huvudet på mig och sen lägger sig ovanpå. men jag ringde och pratade med en sjuksköterska på röntgen idag så det ska nog gå bra. han trodde jag kunde få åka in med fötterna först och i så fall stannar nog huvudet precis utanför själva ringen, eftersom jag är så pass lång. Jag återkommer med rapport om hur det gick!

********************************************************************************

Magnetisk resonanstomografi (MRT)

Magnetisk Resonans Tomografi (MRT) är en metod där man med hjälp av ett magnetfält och radiovågor skapar skiktbilder av olika kroppsdelar och organ. Metoden utvecklades under 1980-talet och den har inneburit ett mycket viktigt tillskott till den bildgivande diagnostiken. MRT introducerades vid Gävle sjukhus 1993.

En stor fördel med MRT är att bilderna kan tas i olika plan. Bilderna har också en mycket hög kontrast mellan olika vävnader. I princip alla kroppsdelar kan avbildas med MRT. Vanligast förekommande är dock undersökningar av hjärna, rygg och olika leder. Men också bukorgan och blodkärl undersöks ofta.

Hur går undersökningen till?
Patienten förs in liggande i magnetkamerans tunnel som är 60 cm i diameter. Själva bildtagningen sker i omgångar (sekvenser) som kan ta mellan två och fem minuter. När en sekvens pågår hörs ett knackande ljud. Patienten måste då ligga helt stilla. Antalet sekvenser varierar beroende på vilken kroppsdel som undersöks och fråge-ställning. Den totala undersökningstiden kan därför variera mellan 15 minuter och ibland upp till en timme.


RSS 2.0