Aprilskämt i januari???

Nu har Aftonbladet supit bort precis varenda almanacka i hela redaktionen. De tror det är första april idag!!!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1687950.ab

Oh my God!

PS. Jag rostade mackor i morse och tamejfan om inte en bild av Bert Karlsson uppenbarade sig på ena skivan!!! DS

Egendesignad blogg!

Ni har väl inte missat att båda jag och Bella har designat om bloggarna? Vi har inte bara bytt färger osv, vi har lagt in egna headers! Inte illa va? Ett stort tack till Webkocken som lägger tid på att bryta ner webdesignandet i små bitar på ett så pedagogiskt sätt att även web-idioter som jag kan få det lite finare på sidan! Jag bugar ödmjukast!

Melwin! Jag hjälper Dig med detta så Du också kan få det så fint!
Inatt har jag varit duktig och låtit Bella sova i sin egen säng trots att El Sambo jobbat natt. Första gången sen vi fick hem Snäckan för 5 månader sedan som jag sovit ensam i sängen! Låter kanske inte som en större bedrift när man är över 30 att sova själv... men det var minsann inte lätt att låta bli att lyfta upp Bella när jjag gick och lade mig inatt  :)Nu är det dags att styra upp dagen. Går fortfarande i morgonrock och det är väl lite väl flum-flum när klockan är ett på eftermiddagen... Sen ska jag hinna med några tackkort till innan Bella vaknar och ska ha mat.

Tjingeling!

Min lilla Prinsessa!

Idag är Bella fem månader... fatta det, fem månader !!! Tiden springer verkligen iväg. Samtidigt som det känns som att tiden har gått fort kan jag knappast komma ihåg hur livet var innan hon fanns. Det är konstigt. En sak är i alla fall säker... hon är en underbar liten tös och jag älskar henne så mycket att det inte finns ord för det!

Så här go är hon min lilla Prinsessa! Jordgubbsmössan har hon fått av Melwin och den är sådär tönt-gullig  :)
Pyjamasen med spöken och hjärtan är också en favorit! Den fick hon i julklapp av Faster Annika  och farbror Hokke. Den är verkligen ursöt!

image230

Lite kalas har vi haft idag. Svärfar kom och åt varma mackor med oss, och sen fikade vi på semlor. Jag fuskade och köpte färdiga släta bullar, samt gjorde "skol-varianten" av samlor. I skolvarianten byter man ut mandelmassan mot vaniljkräm (tack för tipset Bitte) eftersom nötter och mandel inte får serveras i skolor pga allergier. Passar mig utmärkt eftersom jag inte äter mandelmassa.

Bella fick smaka på min grädde, det var ju trots allt henne vi firade, och jösses att det gick hem! Hon fick lite grand på skaftet på min sked ett par gånger. Sen när jag tog en större bit bulle med grädde till mig själv satt hon gapandes som en fågelunge med sina stora ögon fokuserade på skeden hela vägen från semlan till min mun. Sen tittade hon på mig med frågande ögon...

-Men jag då? såg hon ut att undra. Lilla Gumman! Hon fick lite till men jag ville inte ge henne för mycket för då får hon väl magknip stackarn, så vi hämtade hennes nya favorit-mellis. Yoghurt med banan och päron. Det var ju inte vispgrädde precis, men det slank ner det också! På Bellas blogg finns en bildserie på när hon äter semla!Nu ska jag svulla choklad! YEAH!

Tjingeling!

Dagens ris!

Stor risruska till Friskis & Svettis i Kristianstad.
Har försökt ringa dem sen början av förra veckan men det är aldrig någon som svarar. Har försökt på olika tider under dagen men alltid samma resultat. En signal, omkoppling, 3-4 signaler till och sen går faxen in.
Men det är klart, vill man inte ha nya medlemmar så är ju detta ett bra sätt att bemöta dem på...

image229

Veckans ironi...

8 januari.
Fick post idag.
Ett julkort.
Ett sent julkort.
Från UPS!!!

Stort förtroende man får för en speditionsfirma som inte ens kan få ut sina egna julkort i tid!

Veckans "Vem bryr sig"

Tito Beltran: Jag tänker bränna mitt svenska pass.
Sveriges befolkning: Vem bryr sig?

Ärligt talat... hur kan man vara så liten och ha sånt storhetsvansinne?

Grattis Moni!

Till vår kompis Moni som börjar nytt jobb idag!


image228GRANJÄVEL!!!

Detta är Granen med stort G. Granen som skulle bli min stora stolthet, men som blev mitt fall...

image227

Jag och Kullberg skulle hugga våra egna granar hos Sigrid. Vi lånade släp och körde ner till Sigrids skog i värsta snövädret, tidigt en söndagsmorgon. Glöggen och pepparkakorna var med och varma kläder på. Spännande!!! Det kändes genuint på nåt sätt att hugga sin egen gran. Lite Astrid Lindgren-känsla över alltihop. Så här gick det till:


Vi kommer fram till skogen, parkerar, greppar yxan och börjar gå.
Vi går och går och går. Tittar på granar. Går längre. Tittar på ännu fler granar osv. Efter en lagom lång promenad står den plötsligt framför mig. Den perfekta Disney-granen. Liten, tjock och sådär amerikansk som man ser på tv.

-Bravo!!!

-Splendido!!!

-Honom ska vi haaaaa!!!!


Hugg hugg hugg. Slit och släp och dra... Pust och stånk och stön... Upp på släpet, ner med glöggen och hem igen. Släpper av Kullberg och hennes gran. Kör hem och parkerar på trottoaren utanför porten. Går bak till släpet och blir konfunderad...  Inte kan väl granar fortsätta att växa efter det att man huggit ner dem? Och även om de kunde det skulle det väl inte gå så här fort? Konstigt... Drar ner granen från släpet och in i hissen. En sträcka på 4 meter. det tar 10 minuter.


Åker upp till 4 våningen. Efter ytterligare10 minuter är granen ute ur hissen. Tar sen hissen ner till 3 våningen och går upp till 4 eftersom granen ligger mellan mig och min ytterdörr och jag kommer inte förbi. Låser upp dörren och öppnar. Ropar på El Sambo som ligger och sover (det var fortfarande ganska tidigt). Han kommer upp, tittar ut på Granus Gigantus och säger trött"Du är fan inte klok". Går sen och lägger sig igen.


Hmmm... tänka tänka tänka... Jag inser snabbt att om jag helt sonika börjar dra granen in i lägenheten och in i vardagsrummet kommer jag att riva ner såväl hallspegel som tapeter. Hämtar därför ett påslakan modell gammalt. Trär ena hålet (som man sticker in handen i när man bäddar) runt roten på granen och drar sen hela påslakanet över granen. Binder runt med400 meter hushållssnöre för att "slimma till" granen en aning och får sen in den i vardagsrummet utan större ansträngningar. Jag har nu kåda i öronen, barr i näsan och små elaka stickmärken på 78% av kroppen. En sisådär 35 minuter har gått sen jag lämnade hissen.


Väl inne i vardagsrummet ställer jag granen i julgransfoten och skruvar åt skruvarna.

Granen välter.

Jag reser den upp, skruvar skruvarna hårdare och släpper.

Granen välter igen. #%&&*"##¤

Astrid Lindgren-känslan från tidigare har nu bytts ut mot en patetisk "Päron-till-Farsa"-stämning.

Ett diffust minne från en dimmig fysiklektion i grundskolan kommer så smått krypande... det var visst något med stödyta...


Vid det här laget kommer El Sambo in i vardagsrummet. Han ser trött ut. Jag tror inte det beror så mycket på att han nyss vaknat. Det handlar nog mer om det spektakel som utspelar sig i hans vardagsrum. Ser på honom att han inte tänker nominera mig till nåt Nobelpris...


För att göra denna långa historia något kortare så här mot slutet så fick El Sambo ta med sig julgransfoten till jobbet, svetsa fast 90 cm långa plattjärn i kors undertill för att foten skulle klara av att hålla min mastodontgran.

Granen stod grön och grann i stugan hela julen ändan till 20 dag Knut. Då skulle den ut. El Sambo lämnade hemmet.

På fullt allvar.. så här fick jag ut granen...

Jag skakade av varenda litet barr, sopade upp dem efter hand och fyllde ett par kassar. Själva skelettet blev sedan till flis med hjälp av Mr G's enorma sekatör. Ett antal kassar och några vändor till soprummet senare fanns inte ett spår kvar av denna Gran-parodi.


Jag är numera, för alltid, förbjuden av min sambo att hugga gran själv.


Släkten är värst!

Bilder säger mer än ord...

 Min bror är ovanligt snygg här...

 Jockas och jag ska ut och ragga med traktorn  :)

 Jockas visar varför han är en Taikon!

 Jullan, skön som en dag!

 Tilde i mina glasögon!

 Jag och Ulla, RIP gnagis.

Brorsans ungkarlslya in the beginning.

Hittade gamla foton på Brorsans lya när han var nyinflyttad. Jättefint! Men något säger mig att han inte har det lika uppdiskat, iordning och välstädat nu... Har jag fel Bro?  ;)

     

Gott och blandat...

Trött, trött, trött... ska snart lägga mig hos Bella Bus och snarka ända till morgonen... Först lite blandade bilder...

 El Sambo blev "Årets bild" på förstasidan i K-bladets bild-krönika. El Sambo är han till vänster  :)

 Pepparkakshus anno 2007. Färdigköpt byggsats...

 Pappas flicka.. och farfars också för den delen! Bella Brandman.

 Jag gör alltid såna här till jul. Men den till höger ser lite ledsen ut...

 Här kommer Bella Långstrump tjolahopp tjolahej tjolahoppsansa!

 Otroligt vackra morrnskor som jag fick av Tim i julklapp. Tack dö...

 Hjördis

 Härlig bild på Mikisen.Stora tjejen så söt hon är!
Lite snö fick vi i helgen, men som väntat var den borta innan man han släppa första morgonfisen. Kul, kul. Peppar peppar så höll sig Kristianstadsborna på vägen trots isgator (jävlar så nära ögat att jag drattade på arslet...) och El Sambo slapp ut och köra blåljus miss i nassen.

Taco här hemma idag med Mr G. "Det var gott" som Josefin skulle sagt,  och jag är fan fortfarande mätt  :P
3/4 av Halsjöligan droppade in när de skulle lämna Knallhatten i Åhus inför skolstarten. Dosan stannade i Kallinge och kollade på hockey. Nån amerikanare i KRIF som hon är ute efter sa Benny  :)

Tjingeling!


Samhällets ansvar???

Nu börjar det bli väl mycket tjafs om "samhällets ansvar" för individen. Samhället ska förbjuda nyårssmällare, samhället ska aktivera ungdomsligisterna osv. Har jag missat nåt? Sen när upphörde människans ansvar över sig själv och sina egna handlingar?

Nyårsfirande!

Varje nyår är det samma liv. "FÖRBJUD DE LIVSFARLIGA NYÅRSRAKETERNA" lyser emot oss från löpen. Skrämselhistorier i varenda tidning om folk som skjutit fingrarna av sig, bombat bort ögonen och även i vissa fall tragiskt nog mist livet. Missförstå mig inte, visst är det väldigt synd om dessa människor som blivit invalidiserade för livet och till och med fått sätta livet till. Jag menar inte på något sätt att de får "skylla sig själva". Men ta en titt på den gemensamma nämnaren i samtliga fall... De har slarvat med, eller rent av skitit i, säkerhetsföreskrifterna. När jag och mina kompisar började smälla nyårs"bomber" själva var det framför allt 3 saker som våra föräldrar tjatade sig fördärvade om:

1. Lägg smällaren på att plant, stabilt och icke brandfarligt underlag, helst mitt på gatan.
2. Säkerhetsavståndet!!! Stå långt ifrån kompisarna när Du ska smälla och skynda Dig sedan därifrån, samt rikta eller kasta ALDRIG mot någon.
3. Gå ALDRIG ALDRIG ALDRIG fram till en blindgångaren för den kan smälla i efterhand.

Ta  nu och kolla de som råkat illa ut och som tidningarna skriver om. De har ju gjort något av ovanstående allihopa! De har ju faktiskt varit oaktsamma och i mina ögon till och med urbota korkade i sitt beteende. Varför i hela friden ska nyårsfyrverkerier förbjudas bara för att en liten del av folket leker latjo lajbans med grejerna trots rigorösa säkerhetsföreskrifter? Ska vi, det stora flertalet, som faktiskt använder insidan när vi firar nyår, inte få njuta av detta vackra skådespel på himlen en enda gång om året?

Det finns ungdomar som kör trimmade mopeder utan att ha hjälm på huvudet. De blir också väldigt skadade när de kör kull. Ska mopeder förbjudas bara för det?
Ska vi förbjuda bilar då det är skrämmande många som kör alkoholpåverkade och då inte bara riskerar att skada sig själva utan alla som har oturen att komma i deras väg?
Etc Etc...


STANKASTNING PÅ BRANDKÅRENS BILAR OCH BRANDMÄN

I Rosengård i Malmö har de ju haft problem med stenkastande ungdomar som attackerar brandmän, poliser och ambulansförare. Nu har denna idioti även nått Kristianstad. Två stora bulor i brandbilen blev det under en utryckning till Challan under Nyårsnatten. En sten som orsakar bulor i en bil åsamka även rejäl skada om den träffar en människa...
Vad är det för jävla idioter rent ut sagt, som ger sig på folk (utryckningsfolk eller civila) som kommit för att hjälpa? Jag hittar inga ord för hur otroligt dumt det är. Att sen halvt om halvt försvara ungdomarna med att "de har inget att göra och ger bara igen på samhället" får  mig att se rött! För helvetes jävlar! Aktivera er själva!!! Det fick väl vi göra när vi var tonåringar! Vi hade också långtråkigt mellan varven, vi hade inte heller nån fritidsgård eller ungdomens hus, men inte blev vi ligister för det.
Och inte är det brandmännens fel att ungdomarna inte har nåt att göra. Varför är det över huvud taget samhällets uppgift att aktivera dem? I första hand är det ungdomarna själva som ska ta ansvar för vad de gör och inte gör, i andra hand föräldrarna. Undrar just var föräldrarna var när deras ligist-ungar plockade upp stensättningen i rabatten för att kasta på brandbilarna...

Nu åker brandkåren inte till Challan utan poliseskort. Jag förstår dem, men ska det verkligen behöva vara så här? Det  ska bli intressant att se vd som händer nästa gång de har tuttat på en bil därute. En bil som tillhör föräldrarna till nån av stemkastarna. Hur ommer de att gilla läget när brandkåren står ett antal hundra meter därifrån och bara väntar... väntar på att polisen ska komma innan man kör in på området och släcker elden. Intressant och framförallt skrämmande att tänka på vilken reaktion ligisterna kommer att visa då. 

RSS 2.0