HALLELUJA

Tredje natten i rad med hygglig sömn! Det hjälpte att gnälla i bloggen. Skönt att vara i alla fall lite utsövd när man stiger upp.

Igår blev lille Melwin 2 veckor. Inte klokt så fort tiden går. Det betyder ju samtidigt att vi är två veckor närmare vår lille bebis... Är i vecka 34 nu så det är bara 1 1/2 månad kvar... Inte klokt. Mår fortfarande bra. Är som sagt var bara väldigt otymplig och tung. Orkar inte så mycket. Sen har jag fått karpaltunnelsyndrom. Mina händer fullständigt domnar bort med jämna mellanrum, framför allt när jag vaknar på morgonen. Men det gör ju inte ont, och det försvinner om jag håller händerna rakt upp och öppnar-stänger dem några gånger.

Nehej... frukost!

Tjingeling!

JÄVLA IDIOTREGLER

image115

Tack så jävla mycket till skit-a-kassan. Eftersom jag jobbade i höstas och vid anställningens upphörande fick semesterersättning utbetald, får jag nu 27 dagar utan ersättning från a-kassan!!! Vad är det för jävla skåp som lagt upp det så? Ärligt talat, den summan var inte speciellt stor och skulle inte räcka i 27 dagar även om jag hade de pengarna kvar. Och för den delen så går de pengarna åt när man drabbas av karensdagar och nedsatt inkomst.
Jävligt smart att dra bort de dagarna på sommaren också... hur stor chans är det att få vikariat för en timvikarie som jag när det inte är någon skola??? HALLÅ SOMMARLOV! Så ingen a-kassa... och ingen chans att jobba heller. Hur jävla hjärndöd måste man vara för att komma på nåt så urbota idiotiskt???

Ska bli kul att se vad man ska leva av nu i en månad... Uppdateras inte bloggen på ett tag så är det för att jag blivit vräkt pga utebliven hyra samt svultit ihjäl.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRGGGGHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


JAG VILL SOVA PÅ MAGE!

Jösses vad jag längtar efter att kunna sova på mage! Just nu får jag ingen vidare nattro faktiskt. För det första så ligger jag obekvämt hur jag än gör. Jag stöttar med kuddar och täcke till höger och vänster men det hjälper bara marginellt. För det andra så vaknar jag och måste på toa precis hela tiden. Sista 2 nätterna har varit hemska. Mellan midnatt och 7 i morse var jag uppe 5 eller 6 gånger! Och för det tredje är det så grymt varmt! El Sambo envisas ju med att vilja ha sovrumsdörren stängd också... Men, när jag har varit på toa frsta gången lämnar jag sovrumsdörren öppen resten av natten. Det märker han inte av eftersom han sover då  :)

Det känns om om Knodden växt 50% de sista dagarna. Hur jag än sitter/ligger/står så trycker det precis överallt, på alla håll! Känns som om jag bär på en mastodont-bebis! Ibland vill jag bara skrika "NU ÄR DET INTE  ROLIGT LÄNGRE". Men så fort jag tänker så , hör jag min käre vän och kollega "GUM" säga det hon alltid säger om man inte tycker nåt är kul: "Roligt och roligt, griser ska inte ha roligt. Griser ska ble julskinka"  :)

Nu är det iaf dags att göra ett nytt försök till en god natts sömn.

Tjingeling!

ÄNTLIGEN MÖTTES VI:)

Lille godingen så söt han är! Erik Melwin Joakim Petersson.
I torsdags åkte vi och hälsade på släktens minsting, och jag säger bara  HERRE GUD! Det är en klyscha, jag vet, men jösses så liten han är! Att man kan glömma det från gång till gång man ser en nyfödd. Helt otroligt. Men visst, när den ska ut känns den garanterat stor nog...

Det var verkligen mysigt att bara sitta och titta och hålla och känna på lille Melwin. Han är ju så sööööt! 

Men jag är nog lite trög... Jag går med jättemage, känner Knoddens rörelser hela dagarna, ser spjälsängen varje gång jag går in i sovrummet, har babysitten och två babygym i vardagsrummet, kläderna är tvättade och ligger i byrån och den fina amningskudden som Moster Eva sytt till mig ligger också redo... Ändå, när jag sitter med lille Melwin i knät, kan jag för mitt liv inte greppa att jag snart (väldigt snart) sitter med en egen liten bebis i famnen. Det finns liksom inte i min verklighetsuppfattning. Känns verkligen helmysko...

Hur som helst... här är ett par bilder från i torsdags!

 

Tjingeling! 

Lilla Familjen!

image112

Titta så fina de är! Pappa Thobbe, Mamma Johanna och lille Melwin. Och jag har fortfarande inte träffat dem!!! Grrr.... det har varit mkt sista veckan. Men kanske imorgon eller på torsdag!!! Det ska bli jätteroligt. Har köpt en fräsig sommar-outfit till den lille sötnosen (nej Thobbe, jag menar inte Dig...) som han ska få.

Tjingeling!

Oh Shit!

Vilken j-la tur att DEN måsen missade!

image111


VECKANS BILD - Mycket väsen för ingenting

Elektrifieringen av den nya kustbanan är klar... men allvarligt talat...

image110

SOLSTOLLARNA

Igår var jag, Mojjan och Brorsan på Victoriateatern i Malmö och upllevde några mycket nostalgiska och roliga timmar med Solstollarna/Tofelhjältarna. Gud vad roligt vi hade!
Det var verkligen kul att sitta och lyssna på alla gamla goa låtar samt återse de välkända figurerna, Skumberg, Gösta & Hjördis, Direktör Knegoff, Tullaren, Lasse Polis och sist med inte minst... den hysteriskt  galna Ulla-bella sekreterare... Även flera av de "gamla" sångarna/skådisarna var med, André Gjörling, Jenny Bergqvist och min absoluta favorit Martyna Lisowska Söderberg. Inte många ögon var torra när Martyna avslutade föreställningen med "En väv av legender". Oj vilken röst den tjejen har! Fantastiskt!
Att vi 30 plussare tyckte om showen var väl inte så konstigt, det var ju nostalgi på hög nivå och självklart tyckte jag det var underbart roligt. Men det bästa tecknet på att det faktiskt var och är bra, var en tjej som satt vid bordet bredvid oss. Hon var kanske 5 år och var där med sina föräldrar som var i min ålder, (väldigt unga alltså...). Mellansnacket från Per Dunsö och Ola Ström kanske inte intresserade denna lilla tjej så mycket, men alla fina barnvisor och rockiga riviga låtar fick henne att klappa och dansa med på stolen, och i sista akten när de färgstarka karaktärerna gjorde entré en efter en tjöt den lilla Prinsesan av skratt så det hördes i hela salongen! Det bevisar verkligen att jag har rätt när det gäller min generella åsikt om barnprogram... DET VAR BÄTTRE FÖRR!

Tusen tack Per, Ola, ovannämnda artiser, HELA BANDET och

MR JUNE

Ladies and Gentlemen, theresian.blogg.se proudly presents, Firestation 100's very own, MR JUNE:

image108

Now that's my MAN!

INGA HÅL!

image106


Det var med blandade känslor jag gick från tandläkaren igår. Glad över att jag inte hade några hål (fick beröm för attjag tar så bra hand om mina tänder)! Tung i sinnet över att ändå behöva betala 700:- för undersökning, 4 röntgenbilder och putsning. Sura pengar...

Var på möte med Eddy igår och det gick väl riktigt bra. Han har äntligen börjat styra in på samma linje som vi varit ett bra tag  :) Det är Tysken som fått honom att svänga tror jag och det är ju väldigt bra för vår del.

Efter mötet stak vi till Lund och käkade Thai-mat. Gott men starkt. Därefter körde vi en tur omLomma när vi ändå var i krokarna. Tjejerna blev överraskade! Kusin I pussade i vanlig ordning på "Bääbisen" och pratade och sjöng för den, och Kusin M använde honom som huvudkudde när hon låg bredvid mig i soffan!  :) På lördag kommer de små sötnosarna upp till oss och stannar över. Får försöka hitta på nåt skoj då. Ska kolla upp "Andy's". Ska visst vara nån slags stor inomhuslekpark... Kidsen på GHS tjatade som attan om det stället när jag var där.


Tjingeling!


Busy day

Ännu en dag full av förpliktelser. Den börjar dessutom så jävla illa den kan. Ska till tandläkaren strax. Skitkul. Bara undersökning visserligen, men med tanke på att jag numer äter lite men ofte finns det säkert ett antal hål som ska lagas och BETALAS. Fy fanken för tandvårdstaxan!

Vid middag idag kör vi ner till Malmö för att träffa Eddy och prata afrärer, kolla nästa ärs kollektion och så... Blir väl ganska nice att träffa honom igen, men bilfärden dit lockar mig föga.  Får så jäkla ont i ryggen av att sitta still längre än 10 minuter. Bilen är dock ren och fin! Tvättade den igår på brandstationen och dammsög den ordentligt. En av El Sambos arbetskamrater körde förbi tvätthallen och skulle tanka en av brandbilarna och såg mig stå med jättemagen i vägret och tvätta bilen "Det är kärlek det" ropade han och skrattade. :)

El Sambos nya skärplotter kom i går. En finurlig maskin som skär ut klistermärken ur vinylfilm. Vi satte ihop den och testade den sent igår kväll och den är riktigt fräck! Man fixar till allt i ett program på datorn, sen skär maskinen med en jäkla precision! Coolt! Här är 2 tester!

 

Tjingeling!


En bild säger mer än tusen ord...

image103

Min bror... inga kommentarer...

VÄLKOMMEN MELWIN!!!

image102

Välkommen Melwin Peterson, född den 13 juni 2007, kl. 01.17

vikt: 3370 g
längd: 50 cm

Grattis till de stolta föräldrarna Dockan och Thobbe. Det gjorde Ni jättebra, han är världens sötaste!!!

Kram på Er Familjen!

Kusin Theresian & # 10 Hansson

Nytt ultraljud

Idag var vi på ultraljud igen. Knodden har nu lagt sig med huvudet nedåt och har benen ändan uppe under hjärtat på mig. Han var inte jätteglad åt barnmorskans anfall ultraljudsutrustningen, utan försökte komma undan genom att vrida och vända sig hela tiden. Men han fick se sig besegrad i den matchen  :)
De nya måtten vi fick var:

Huvud: 84mm
Mage: 85 mm
Lårben: 61 mm
Vikt: 1763 g

image101

När själva undersökningen var klar ville barnmorskan ge oss några bilder... DEN matchen vanns av Knodden. Jo då, vi fick bilder... två stycken. Det Ni ser på bilden är Knoddens arm, och hand... och fingrar... speciellt ett finger! Jajjamensan, det är vår skitunge det! Snacka om att redan vara pappa upp i dagen!

I övrigt var allt bra med Knodden. Bra hjärtljud, normala fosterrörelser och inga konstigheter!

Tjingeling!

Busy Weekend!

Oj oj oj... vilken helg... Inte många minuter man suttit ner.
I fredags var det Dubbel-student i Ronneby. Kusinerna Madde och Johanna, aka Dosan och Dockan, tog studenten och det firade vi såklart! Efter utsparken blev det fest i hyrd lokal med god mat och god dricka! Undertecknad drack Alkoholfri skumpa och det var supergott! Men det måste medges att det kändes konstigt att dricka bubbel med magen i vädret... Det ser ju inte så snyggt ut heller  :)

   

På lördagen var det El Sambos tur att bli firad. Med  blommor, presenter och lite mat och cheescake med jordgubbar kalasade vi ännu en dag. Lilla I var väldigt intressrad av bebisen i magen, och den lille Knodden fick många pussar och blev väl klappad hela dagen. Lilla I till och med sjöng och spelade för honom! Är hon go eller???




Igår, söndag, var det crosstävling i Jämke och det gick jättebra för El Sambo! Han blev tvåa i första heatet och femma i andra. Det innebar en sammanlagt tredjeplacering och det var El Sambos första pallplats! Alla som kommer 1:a, 2:a eller 3:a i heaten får blommor! Jag var så stolt över min lille skitgris (det kallas inte för "Dirt-bike" utan anledning) och självklart var det jag som fick blommorna :)

 

Nu ska jag sätta upp fötterna en stund, de ser ut som två ballonger mer eller mindre...

Tjingeling!

Balens Drottning!

Kusin Madde, aka Dosan, var på studentbal i tisdags. Kan man bli annat än balens drottning när man ser ut så här? Hon var så fin att det var inte klokt! Tyvärr kunde jag inte vara där själv, men Pappsen mailade denna bild!

image93

Det grövsta jag sett!!!

image90

Kolla in galten! detta är det värsta jag sett i djurväg någon gång. Grisen på bilden som blev ihjälskjuten i ett reservat i Alabama var 2,7 meter lång och vägde 453 kg! Snacka om monster! jag hade gjort i byxorna om jag sett en sån i skogen när jag var ute och spatserade. Jösses!

Idag har jag gjort fint på balkongen. Där är jättemysigt nu, men vänta bara tills ikväll när det börjat skymma och jag tänder mina fina ljuslyktor! Då blir det mysfaktor som heter duga!

Tjingeling!


Off we go!

Så ja, nu är jag klar för min roliga tågresa till Ronneby. Sist jag åkte låste jag ju in mig på toan i bussen så nu ska jag tömma för allt jag är värd INNAN jag går ombord...

Idag ska vi fira Farmor som blir 85 imorgon. Vi ska på Borgmästargården i Ronneby och äta och det ska bli kanon.  Inte så ofta jag träffar den sidan av släkten men nu får jag återse Fastrar och Farbröder och några av kusinerna. Men Fröken Vitamin kunde inte komma denna helgen. Synd. Men, jeanette som jag inte sett på några år kommer ner från Götet och det ska bli jätteroligt att träffa henne igen.

Ska hinna med att följa Mojjan till Listerby och köpa blommor också, och titta uppom Kaj som är sjuk. Hon har dragit på sig nån förkylning verkar det som. Inte roligt alls. Hon kan behöva lite uppmuntran!

Men nu ska jag promenera bort till stationen i regnet. El Sambo är på träningsläger så jag har ju ingen bil hemma  :P

Tjingeling!

RSS 2.0