GOD JUL!

GOD JUL!

Julaftons morgon och jag bara myser. Ska snart gå ner till MAXI och fixa några sista minuten-saker innan jag griljerar skinkan, kokar äggen och skalar potatisen. Klockan ett kommer gästerna men tyvärr jobbar El Sambo så han kan inte komma hem förrän halv sex ikväll.
Imorgon väntar traditionsenlig julmiddag hos Mormor.
GOD JUL allihopa!

BUSY BUSY

Jösses vilket fart! Jag har verkligen glömt hur det är dagarna innan jul.Shoppa och slå in julklappar, rimma, städa, duka, fixa gra, klä granen, baka julgodis, griljera skinkan, stek aköttbullar, städa, plocka fram alla 1000 tomtarna, osv osv... Och jag har knappt börjat! :)
Nåja, jag trivs med att gåra sånt i sista sekunden, och jag jobbar bäst med städning och festförberedelser sent på kvällarna och nattetid. Jag är i alla fall i stort sett klar med julklapparna. Bara nåt litet kvar att fixa som jag tar imorgon.
Peter-stackaren är långt ifrån kry. Han bara sover. Min lille snutt är helförkyld och har ingen ork alls i kroppen. Stackarn ser helt fördärvat ut... röda ögon, snorig näsa och alldeles blek. Jag har beordrat honom i liggande ställning så tar jag hand om resten. (Han skulle ändå bara vara i vägen...)
nej, dags att börja!

Inget är som väntans tider...

Skitkul... filmen med klassen är slut och alla har åkt hem. Bussarna till stan går en gång i timmen och jag missade nyss bussen med fem minuter. Det innebär att jag får sitta här och glo i en timme till utan att ha någonting att göra. Fucking great!

VINNAREN!!!

VINNAREN!!!

Som min kära svägerska redan noterat var det undertecknad själv som vann elevernas omröstning om vem av lärarnas som var bäst klädd igår! Man tackar, man tackar!
Men som min goa vän Moni brukar säga... "Therése gör ingenting halvdant. Det är allt eller inget." Sen kommer historien om hur jag efter att ha slagit sönder min mobil på jobbet, gick på Grands på "Glitter och Glamour"-fest. Första pris var en sprillans ny mobil... och strax efter halv tre på natten kliver Therése in genom lägenhetsdörren med en ny mobil i handen. Detta får jag höra ganska ofta från Moni :)


Ikväll ska vi ha lite trivselkväll med min mentorsklass. Alltid kul att träffas, men jag är riktigt seg idag så det är ju inte jätteroligt att stanna här till halv tio ikväll... Nåja, det är bara imorgon också kvar sen är det avslutning.

SNÖGGVE ÄR VI ALLIHOPA

Fan så granna vi var idag! Kolla in
http://www.buf.kristianstad.se/tollarp/69/index.htm
och döm slälv. Klicka på bilden för att få den i större format.
Har inga solobilder på mig ännu men det kommer, jag lovar!

OH MY GOD!

Ljuva 80-tal? Skulle inte tro det! Idag klär vi i personaler "upp" oss (ut oss?) för att ge eleverna lite upplevelse i samband med uppstarten av vårt 80-talstema. Jag säger bara en sak... FY FAN SOM JAG SER UT! Bild kommer senare... Nu ska jag gå bort två kvarter och vänta på min skjuts... Tack Gode Gud att det är mörkt ute...

Betygshysteri...

Oj oj oj! Sista dagen för betygen och snacka om anstormning. Jag ljuger inte om jag säger att jag igår och idag fått in 25 olika arbeten... bilder, bokrecensioner och noveller. Dessutom har vi haft en del eftersläntrare som gjort svenskprovet idag. Tack och lov kom en tidsfrist för inskrivningen av betygen tills måndag. Nu slipper jag sitta kvar på jobbet till 8 ikväll.... Kan ta hem lite i helgen och fixa till det innan måndag morgon.

Nästa vecka har vi 80-talstema på skolan. Vi har sagt åt eleverna att fixa tidstypiska kläder och ha på sig på onsdag. Det de inte vet är att vi i personalen klär ut oss på måndag när vi startar upp det hela! Vi har skaffat grymma outfits! Jag ska ha högt skurna jeans med kilar och en grön midjekort kavaj med volang och axelvaddar. Obligatoriskt tuperad och stenhårt sprayad lugg tillsammans med en sned-tofs blir pricken över i. Och så lite blå ögonskugga såklart. Det ska bli hur kul som helst! Jag åter kommer (kanske) med foto!

Lucia på jobbet

Lucia på jobbet

Igår morse firade vi Lucia på jobbet. Över 40 undomar valde att vara med i själva Luciatåget. De var hur fina som helst och bjöd på en kanontrevlig morgonstunde med ljus, stämning och skönsång.
Det är nu 13 år sedan jag själv gick i täten i min hemstad och nog är det härliga minnen alltid. Vi var sju tjejer som Lussade kommunen runt i flera dagar och vi hade verkligen toppenkul tillsammans. "Den gamla goda tiden". Nu är det en annan som börjar bli gammal... :P

LIVE FROM OUTER SPACE

LIVE FROM OUTAR SPACE

Fan vad coolt! Sitter och kollar live via NASA's websida på Discoverys dockning med ISS. Så jävla läckert att man kan följa allting live. Är Du intresserad så gå in via aftonbladets hemsida. Där kan man öppna en extern länk med livesändningar fråm Rymden. Jag vinkade till Fuglesang tidigare idag... Ja, ja... jag VET att han inte såg mig. Men i alla fall...

Alive and kickin'

Yes! Jag överlevde dagen. Har även hunnit betygsätta massa konsalster från mina bildklasser. De är faktiskt riktigt duktiga!
Bussen går snart hem och jag längtar efter att få ÄTA! Ska baar ta en tur inom röda korsets secon hand först och se om jag hittar nåt kul till 80-talstemat nästa vecka.
C YA!

...

varit här i 35 minuter och lever fortfarande. men frågan är hur länge...

Back to work

Dags att gå till jobbet igen. Jag känner lite panik över hur mycket jag har att ta igen nu när jag varit sjuk. Man missar ju hur mycket som helst på en dag. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet och köra hårt. betygen ska dessutom vara satta på fredag innan jag går hem. Usch... nu fick jag lust att bara gå in och dra täcket över huvudet igen.

ÄNTLIGEN

ÄNTLIGEN

YES! Nu är han i rymden Fuglesang! Fy fanken vad coolt det var att se uppskjutningen. Jag var helt stimmig i soffan när det var nere under minuten på räkneverket. Och när Discovery väl var på väg blev jag alldeles "misty-eyed". Ja jösses, jag är verkligen en mes :)
Men men, som de sa på tv inatt: "Det är ju inte över nu. Detta är ju bara starten!" Det ska bli roligt och intressant att följa hela resan nu. Hoppas allt går bra.
LYCKA TILL där uppe!!!

Julgardinerna på plats!

Julgardinerna på plats!

Nu har julgardinerna kommit upp i vardagsrummet. Jag tycker faktiskt det ser ganska bra ut om jag får säga det själv! Köket är i stort sett klart, vardagsrummet halvklart... sen är det bara resten av lägenheten kvar... Nåja, det ska bli skönt när det är klart!

JULKLAPPAR

JULKLAPPAR

De första fyra inslagna klapparna! Inte rimmade och klara men i alla fall. Dessa fyra är till H, A+H, M+I och TJ. Spännande va?
Jag jobbar på ett rim till TJ:s klapp. Har inte riktigt fått ihop det ännu men det har med rattar och pattar att göra !!! Ha ha...

All alone

jaha då var jag ensam igen. El Sambo har precis åkt till jobbet. Han var lite halvpurken eftersom han misstänkte att de skulle åka och sälja kalendrar igen. han var visst inte så sugen på att stå i kylan (om 9 plusgrader nu kan kallas kyla en vecka in i december) på Maxis parkering och truga på folk Brandmannakalendern.
Hur som helst så är jag solo i 24 timmar framöver. Jag tänkte ta itu med lite julförberedelser. Brukar inte göra det så här tidigt men eftersom jag jobbar till 21 december och dessutom ska ha julmiddag hemma vill jag vara ute i god tid. Inte så kul att få ett nervöst sammanbrott av stress och tidspress självaste julafton inför familjen...
Nehej... disken väntar!

C H R I S T E R F U G L E S A N G - min hjälte!

Cool kille

Jag var en av dem som satt uppe inatt för att få se Christer Fuglesang få göra sin efterlängtade rymdfärd. Och jag var en av dom som skrek "NEEEEEJ" när beskedet kom att uppskjutningen sköts upp... (ha ha)
Jag är kanske barnsligare än de flesta, men jag satt spänd som en fjäder och var nog lite "stissig" som A hade sagt, men jag tycker det här är ashäftigt!
Det är verkligen en stor grej det här med Fuglesang och rymden. Fatta att lilla mesiga Sverige har fått med en kille på Discovery! WOW!
Vi satt och snackade om det här med rymdflygningar, El Sambo och jag, och vi är helt oense! :) Han skulle inte för alla pengar i världen få för sig att sätta sig i en raket och lämna jorden. Jag däremot skulle inte tveka! Fy f-n vad coolt att få åka ut i rymden. Tänk att se vår planet så långt uppifrån som en blåaktig liten boll. Jag tror jag skulle blivit religiös på kuppen alltså!

Vi såg ett program om Christer häromkvällen, och det egentligen en ganska cool kill. Nörd? Javisst! Men R.E.S.P.E.K.T. för killens kunskaper (han är ju grymt smart) och ödmjukhet.

Jag håller på Dig Christer. Det är verkligen Din tur. Och jag ska sitta uppe varje natt som ett nytt försök görs för att se när Du ger Dig av! LYCKA TILL!

G E U P P B I M B O

G E   U P P   B I M B O

Ärligt talat. Får man lov att vara hur blåst som helst? Jag säger bara LINDA ROSING. Eller förlåt... Bionda kallar hon sig nu. Men kom igen nu va? Hon kan kalla sig Greven av Monte Christo om hon vill. Hon kommer ändå alltid vara Sveriges ärkebimbo nummer ett.

Och har världshitoriennågnsin bevittnat ett sämre läppjobb? Hon ser ut som om hon suttit fast i ett dammsugarmunstycke i 18 timmar. Den plastikkirurg som är ansvarig för detta vedervärdiga ingrepp borde skjutas.

"Bionda" satsar nu på en karriär som artist. Jo jag tackar. Kollade just in hennes musikvideo på aftonbladets hemsida. Oh my God! Våp som ligger och rullar runt bland halvskrynliga lakan känns lite passé. Det är faktisk år 2006!


Kan ingen bara säga åt denna patetiska varelse att

1. Klippa håret (och sluta blondera det)

2. Skaffa ett jobb! (hört talas om att plugga och skaffa en utbildning?)


"Jag har en snygg kropp så varför inte tjäna pengar på den?" Ja du Linda, du är inte 18 längre, och det du gör för att "förbättra" din kropp degraderar dig bara på utseendeskalan. Tänk framåt PUCKO!

Hemma från jobbet

Jag är fortfarande hemma från jobbet och det är nervpåfrestande. Jag har grymt långtråkigt och eftersom jag har svårt att sova kan jag inte slagga bort dagarna heller. Hungrig är jag såklart, men när det känns som om jag sväljer taggtråd varje gång jag sväljer avstår jag ändå gärna från mat. Jag känner desperationen lite eftersom det är en vecka kvar till betygen ska sättas. JAG BEHÖVER VARA PÅ JOBBET. Men vad gör man när man inte klarar av det? Febern i sig gör att jag inte fixar det. Och även om febern går ner måste jag bli bättre i halsen så jag kan få något i magen och bygga upp lite energi så jag orkar jobba. Kan för övrigt tillägga att så länge jag har så här ont i halsen är jag faktiskt ganska gnällig så jag tror att varken kollegor eller elever skulle uppskatta mitt sällskap just nu. Fråga El Sambo om ni inte tror mig...


Ok, dags för en dos peniccillin och alvedon och sen tillbaka till bingen!

Min bäste vän...

Min bäste vän...


Dra år tjottahejti så jävligt det är att ha feber. Har inte haft feber sen jag bodde i Karlskrona och därifrån flyttade jag 1998. Jag trodde inte man kunde må så här kasst. Vatten och Ipren i mängder är det enda som gäller. Detta är BY FAR the värsta jag varit med om. Inget annat att göra än återvända till sängen och mina dubbla täcken.

Inge vidare...

Studiedag idag och jag har så ont i halsen att jag bara vill hem och lägga mig och sova bort dagen. Men hallå... att stanna hemma efter en personalfest finns bara inte. Och nej... jag ÄR INTE bakis. Jag har verkligen megaont i halsen och känner mig allmänt hängig.


Men personalfesten var kanontrevlig. Italienska buffé från Frerdholms. Den föll väl inte mig i smaken visserligen, men det beror på att jag inte är nåt vidare förtjust i det grekiska eller italienska köket. Jonas Svensson och Emil Sigfridsson underhöll och det var riktigt bra. Jag måste ödmjukt erkänna att Sigfridsson är en mycket bättre artist än jag gett honom credit för. Killen kan ju verkligen sjunga.


Men nu är det dags att knalla bort till matsalen. Vi ska prata IUP med hela skolan. SKITROLIGT!

Julfest på jobbet

Julfest på jobbet

Ikväll brakar det loss! Julfest med jobbet och det ska bli kanontrevligt. Vi är några tappra själar som dukat och gjort fint i matsalen och klockan sju är det dags! Jag är vrålhungrig och tror faktiskt jag ska smita upp till ICA eller Hemköp och köpa nåt att äta i förväg...

Underhållning blir det också! Emil Sigfridsson och nån annan ska visst stå på scen. Det låter härligt. Älskar musikunderhållning av alla slag.

Nej.. ut i mörkret och köpa lite mat!

Isan och Gudmor

Isan och Gudmor



Igår var det kalas hos familjen R. Mikisen fyller 5 på tisdag och det firade vi såklart med buller och bång! Barbies, kläder, pärlor, glitterpennor, kälke och massa andra spännande presenter. Dessutom en tårta helt i Moster T:s smak... banan och choklad! MUMS!


Isan var lika glad som vanligt och var generös med pussar och kramar (även om Morbror Taskmört lurade henne att äga att kramarna var slut och kommer inte in förrän på måndag igen...).


Språk kan förvilla...

Språk kan förvilla...


Kusin J med sambo P var i Italien och semestrade. Döm om deras förvåning när de såg att man kunde beställa "KUKEN" till efterrätt... hmmm...


Lingvist är jag inte, men nog kan det vara roligt med språk ibland! Huruvuda de beställde denna delikata (?) efterrätt avslöjar inte historien.

T.G.I.F.

T.G.I.F.



Äntligen! Det har tagit tid denna veckan men fredagen kom till slut. El Sambo jobbar men när han kommer hem blir det våfflor med vispgrädde och sen är det fredagsmys för hela slanten.


Sen är det ju HIPP HIPP på tv ikväll. Jag säger bara en sak: Tiffany Persson är min idol! Denna fantastiska "kvinna" som är så burdust rak och ärlig att hon hade botat hicka på Farmen-Qristina! Svt kanal 1 kl. 21.00. Jag längtar!

Historiens vingslag

Historiens vingslag


Jag var ju med min niondeklass i Polen vecka 46. En guidad busstur i Berlin på vägen ner var vår första upplevelse. Vilken otroligt vacker stad när det är mörkt! Olikfärgade lampor lyser upp dessa fantastiska byggnader så det är en fröjd för ögat.


Här ses jag och Fröken C utöva någon sags handpåläggning på en del av det som återstår av Berlinmuren. Ville ju ha bildbevis på att vi faktiskt varit där!



OFF TO WORK!

RSS 2.0