*asg*

hämtat från tjuvlyssnat.se

Fler ballonger… för miljöns skull

Medborgarplatsen, Stockholm

En pappa ∼35 med två barn ∼5 efter sig skyndar sig fram till Miljöpartiets valstuga.
Pappan: Hej, snälla, snälla säg att ni har några ballonger! Mina barn går omkring med Folkpartiet-ballonger, jag kan inte gå hem såhär!


Tänk på det!

Tänk på att de tår du trampar på idag, kan stå i direkt förbindelse med den röv du måste slicka imorgon.

Hu kallt inga vantar!

Tittade ut vidd åtta-tiden i morse och er frost. FROST! Takpannorna på garaget samt valda delar av gräsmattan gnistrar i vitt. Det är kallt ute.

Trött som fanken är jag. Sovit lite halvkasst. Min förkylning har tahit ny fart. Fick huvudvärk igår och är riktigt snuvig nu igen. Halsen är lite si och så. Tar Bisolvon 3 gånger om dagen. vet inte om det hjälper egentligen, men jag inbillar mig det. Halstabletterna är slut så det blir en sväng inom affären efter dagislämningen.

Men nu är det frukstdax för Snäckan och lite te med honung för min del.

Hjälp mig snälla.

Hur våttorkar man golven utan att få "tork-fläckar"? Måste jag verkligen ligga på knä med en handduk och torka torrt efter moppen? det spelar ingen roll hur jag gör, det blir likosm fläckigt eller "randigt" på golven när de torkar. Jag har försökt med olika medel, såpa, ajax, Cilit Bang mfl, och jag har testat med bara varmt vatten. Ingenting funkar. Hur gör Ni andra?

Jag vill också ha fina golv!


Jag, en levande brandbomb!

Detta är verkligen inte vår vecka. Som om det inte var nog med strulet med bänkskivan och Peters plånbok så fortsatte vår otur idag. Vi köpte ett fyrpack 1,5 liters Pepsi i veckan. Såna där som sitter ihop med plast runt. peter skulle ta loss plasten och tog en kniv för att skära, tog väl i lite för hårt (hade valt en av de vassare knivarna) och satte kniven i flaskan som fullständigt exploderade i hela köket! det var Pepsi på hela honom, i taket, köksluckorna, golvet... You name it! Ett ställe som han själv inte tänkte på att att kolla som jag såg senare var under själva hyllan som är mellan köksskåpen över diskbänken...*****************************************************************************************

Sen när jag var borta på macken i byn för att tanka dunken så Peter kunde klippa gräset, var olyckan framme igen. den där jävla spärren som ska stoppa tankningen när dunken är full funkade inte. Jag duschade hela mig med bensin. Det kändes väldigt olustigt faktiskt. Inte nog med att jag stank som ¤#%&#, jag fick ju sitta i bilen i bensinindränkta kläder. Jag vevade ner rutorna men Bella undrade ändå vad det var som luktade så konstigt och starkt. Raka vägen hem och in i duschen. Tur att vi bor så nära macken. jag var ju för fanken en levande brandbomb!

Nu får det vara nog med tråkigheter tycker jag. Bella och jag ska ta och bada, bubbla lite och göra inpackningar i håret. Sen ska vi göra massa små flätor på henne så hon är krusig i håret imorgon. Sen blir det PJ på, en saga, och sen fleece-setet över Jamizen, bädda med täcke och kudde i vagnen och vällingen på kvällspromenaden med GUM. Sen lite tv-kväll för mig med en sovande Bella. Peter jobbar natt så jag får lugn och ro  ;)

Söndag morgon

och det är dimmigt värre ute. Tror visserligen det börjar lätta, men i alla fall. Hösten är onekligen här. det går åt ved och värmeljus i faslig fart. En runda till affären och fylla på förrådet tror jag.

Peter kom hem från jobbet igår, med sin plånbok! Han hade dock inte haft den på jobbet utan varit och hämtat den hos polisen. Han hade tappat den på ett av ställena vi misstänkte och en ärlig människa hade lämnat in den till polisen. Korten var ju redan spärrade och klipptes på plats, men själva plånboken och de kvitton han hade däri fick han ju tillbaka. Alltid något.

Bänkskivan. Ja jösses. Tjejen försökte först skylla ifrån sig och sa att "vår snickare" (Peters kompis som var med honom i butiken) sagt att skivan skulle vara 52 cm djup. Men när Peter sa att han sagt att den skulle sticka ut 1 cm fram och vid sidorna erkände hon att så var fallet.

Blondie: Ja, och skivan är 52 cm.
Peter: Ja...
Blondie: Ja, och skåpet är 51.
Peter: Ja, och lådfronten är 2 cm.
Blondie: ... jaha... eh... vänta lite.
*går bort till utställningen och mäter på den*
Blondie: OJ! eh.. jaha... jag beställer en ny skiva.

Alltså... tjejen JOBBAR med att beställa kök och badrum. Det kan omöjligt vara första gången hon lägger en beställning på en bänkskiva. Jag fattar bara inte hur hon kunde missa. Bara att hoppas att bänkskivan hinner komma med i denna veckans leverans. Annars vet jag en som blir skogstokig!

*******************************************************************************************

Var ganska duktig igår och sopade av trädäcket från all mossa som ramlat ner från taket. Fällde ihop alla utestolarna, sopade på uppfarten och bar in massa ved. Sen knallade vi till ICA och handlade det vi behövde för lite tacos på kvällen. Gott!

Blev en lugn kväll. Peter hade jobbat dygn och hade sovit dåligt. SJälv var jag ganska trött i kroppen eftersom jag inte är van vid fysisk ansträngning  :P   Så det blev slappande framför tv:n. Ganska skönt det också. Låg och halvsov båda två och vaknade till lite då och då bara.

Idag ska Peter jobba i printerrummet och jag måste till apoteket. Mina jävla öron blir inte bra så jag får hämta mer Terracortil eller vad det nu heter. Sen blir det till att gå med fetvadd i öronen 5 dagar till. Ser inte klokt ut.

Möte på arbetsmiljöenheten på måndag och bassängträning onsdag och fredag. Ska även "landträna" på onsdag så SG får kolla upp vad jag kan och inte kan. Jag är ju så himla duktig så jag klarar nog gruppgympan snart trodde hon. Träffade min "ordinarie" SG i affären igår och hon sa att jag var välkommen tillbaka. Tycker bra om bägge två så mig spelar det ingen roll vem jag går till.

Nu ska vi ha frukost!

Lite nytta...

bör man göra ibland. Igår somnade jag framför tv:n före klockan nio. Så jäkla trött! Min morbror ringde och väckte mig vid halv tio. Pratade några minuter och sen sov jag vidare. Vaknade vid elva, borstade tänderna och lade mig igen. Peter ringde hem vid midnatt, växlade några ord och sde gonatt, sen sov jag vodare. Tio i nio i morse väckte Bella mig med en puss och sa "Nu är det morgon". Jag kände mig så himla utsövd! ve inte när jag käände det så senast. Så Jag hoppade upp coh gjorde välling till Lissnäckan. Sen tog jag tag i gårdagens middagsdisk (som jag medvetet had eförträngt under min trötthet igår), satet igång en maskin tvätt, bäddade, samlade ihop och slängde returpapper, tömde diskmaskinen och lassade i nytt, strök det som hängde på tork och lade in i garderoberna igen, fixade lite fattiga riddare til lmig och Bella, plockade undan efer det, tömde torktumlaren på handdukar och vek och lade tillbaka i korgarna, hängde upp tvätten som blivit färdig och körde igång en ny maskin, pusslade lite med Bella, ringde och drygade mig med Madde som är bakis  :)

Och nu ska vi strax gå ut och göra lite nytta i trädgården. Hoppas energin håller i sig en stund till!

^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Bella på väg till dagis förra veckan. Hon är så stolt nu när hon orkar ha ryggan på sig när hon går.

And the story continues.

Vi körde ner till butiken för att " ge dem en jävla omgång" angående bänkskivan. Givetvis var vår säljare ledig den dagen. Skulle vi väntat oss nåt annat? Kvinnan som var där hjälpte oss så gott hon kunde. Hon undersökte om bänkskivan i deras utställning hade rätt mått, då kunde vi få ta den, men det hade den såklart inte. Hon förklarade hur det går till, att fabriken normalt har 4-6 veckors leveranstid men i såna här fall (allt från transportskador eller om fabriken eller butiken gjort fel) brukar nybeställningen få förtur och prioriteras före övriga beställningar. Tyvärr får butiken bara butikskivor varannan torsdag så om vår bänkskiva inte hinner komma med i leveransen veckan som kommer, dröjer det ytterligare 2 veckor! Så om en eller tre veckor får vi bänkskivan så vi kan sätta ihop vårt badrum. Jag tror jag blir knäpp....

Och strulet går vidare...

i torsdags kväll vid halv  tio-tiden skulle Peter iväg och träna. Då kunde han inte hitta sin plånbok. Mycket märkligt afeftersom han alltid lägger både nycklar, plånbok och mobil på samma köksbänk när han kommer in i huset. Det gör han alltid. Han hade åkt bil med en kompis tidigar epå dagen så vi antog att han måse glömt den där. Men där var den inte heller. Han fick åka iväg och träna utan plånbok och jag började leta här hemma. Jag letade precis överallt! Till och med i kylskåpet! Man kan ju vara så stirrig ibland att man tex lägger in nåt i kylskåpet och sen ställer mjölken nån annanstans. Jag gick med ficklampa ute i regnet och letade på uppfarten och utanför garaget eftersom han hade burit in pellets tidigare på dagen. Men den var ingenstans. Jag loggade in på hans internetbank och flyttade pengarna från visakortet till ett annat konto, samt kontrollerade att inget av korten var använda. I fredags ringde jag Polisens hittegods samt alla ställen han varit på under fredagen men plånboken lyste med sin frånvaro. Då var det inte mer att göra än att acceptera att vi inte hittade den så samtliga kort fick spärras, körkortet förlustanmälas och raka vägen bort till Björkhem för att fixa ett nytt kort.

Nu hade han inga cash i plånboken som tur är, och korten hade inte använts innan vi spärrade den så det är ju ingen större skada skedd. Men det är så tråkigt! Och det tar tid att ringa och kladda med allts som ska spärras och beställas nytt. Plus att man är utan kort i nån vecka.

Peter har aldrig förr blivit av med varken plånbok, nycklar eller mobil. Glömt den på jobbet nån gång, men då har han vetat var den var i alla fall. Jag tycker synd om honom. han måste ju helt enkelt ha tyappat den nånstans. Men var?

Nu ska jag in till Bella. Hon ligger och tittar på Nya hyss av Emil i Lönneberga och jag tror hon vill ha en macka nu. Kan hon väl få. Lite senare ska vi ut i trädgården och se om vi kan snygga upp lite. Det behövs...

Bättre och bättre dag för dag...

känner vi oss i vänner lag... och när vi är opererade. Jag ser att jag gnällde en del innan min operation, och precis efter den. Och det hade jag faktiskt rätt att göra. Jag hade ont så in i helvete utan att överdriva. Det har idag gått åtta veckor sen jag opererades i Ängelholm och jag mår efter omständigheterna fantastiska bra i min rygg!

Doktor Bengt Sturesson är suverän på sitt jobb! Visst går det sakta men säkert, men jag börjar nu mer och mer att kunna göra de små vardagliga sakerna utan större problem igen. det tar inte 2 timmar att dammsuga huset nu längre. Det tar inte 30 minuter att ömma diskmaskinen. Det tar inte 20 minuter att gå de 350 meterna till dagis. Jag kan gå ut och hämta en famn ved i skjulet. Jag kan lyfta stekjärnet och skrapa ner äggröran i tallriken. osv... Det kunde jag inte för några veckor sedan. det är härlit att få sitt liv tillbaka. Jag har faktiskt slutat hlt med smärtstillande också. Tar inte ens mina panodi llängre. Jag behöver det inte!


Så ja, in i dimman, vi ses på andra sidan...


vaknade med nålar precis överallt, i händerna och armvecken, slangar och skit i ryggen (drän och bedövning), kateter, elektroder... man var värre uppkopplad än datorsalen på skolan.


Denna lilla festliga mojäng satt som en tryckknapp, sen en tunn slang fasttejpad längs hela ryggen och in nånstans nere vid operationssåret.


På egna ben! Nyduschad och i egna kläder. Fantastiskt skönt!


Gigantic Donut! Fick lätt klaustrofobi kan jag säga. Tur att det gick snabbt.


Så här blev bilden. Shit, jag glömde le...


Denna lille rackaren var min bäste vän, tillsammans med Syster Lydia  :)


Nya fräscha förband över op-sår, drän-sår och kanylen.


Miss Frankenstein.. det är jag det.


Underbart med besök!!!


Äntligen hemfärd! Men det var allt annat än roligt att halvligga i en obekväm V70 i 10 mil  :P

Strul, strul och åter strul.

Jag blir så jävla trött och lack! Allting ska bara strula verkar det som. Vi håller på att renovera badrummet. HELT från grunden. Vi rev ut ALLT i somras, ner till regelverk, betonggolv och öppet upp på vinden. Peter har ju gjort väldigt mycket av jobbet själv, och har man dessutom 2 andra heltidsjobb så tar det ju lite tid. Det enda vi haft hjälp med är de installationer som kräver fackman såsom El, VVS och fuktspärr.

Hur som helst, igår skulle Peter sätta upp själva badrumsinredningen, bestående av 2 likadana skåp, bänkskiva över och två handfat uppe på det. Tror ni inte att "blondie" på företaget där vi köp inredningen har beställt fel mått på bänkskivan? Den ska sticka ut 1 cm på varje håll, dvs sidorna och fram. Men smarta bruden har mätt bara stommen på skåpet och glömt att lådfronten bygger 2 cm. JÄTTESMART!!! verkligen jättesmart!!! Så med nuvarande bänkskiva sticker underredet med lådor ut en cm, utanför bänkskivan. Inte så snyggt, och definitivt inte acceptabelt.

Peter blev helt jävla skogstokig och vi for ner till firman. Men givitvis jobbade inte tjejen i fråga. Hennes kollega försökte hjälpa oss lite (kollade om deras skiva på utställningen i butiken hade det mått vi behövde men så var det naturligtvis inte) men menade att det var säljaren själv som måste reda ut problemet. Hon skrev en lapp till tjejen om förklarade läget och bad henne ringa oss isdag. Men vi kommer stå utanför dörren när de öppnar klockan tio. Det är ju några veckor sedan som vi hämtade grejerna, och man har 8 dagar på sig att rapportera fel och skador. Men vi hade ju kollat att skivan inte var transportskadad eller liknande, men inte fan ska man behöva mäta den. Expediten menade att vi skulle kollat måtten som står på etiketterna på emballaget. Men när vi kom hem och kollade dem så står där inget mått nånstans. Så de etiketterna åker med till butiken idag! Man bråkar inte med oss!

När vi beställde skivan var det 4-6 veckors leveranstid. Kul. Rörmokaren skulle kommit nu imorse för att koppla in det sista rör-tjofräset, men det var ju bara att ringa och avboka. JAG BLIR SÅ TRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTT!!!!Detta är INTE vårt nya badrum. Jag skulle ge mycket pengar för att se Peters min om han kommit hem och funnit vårt badrum så här  :)

Toafilosofi...

Min dotter är i en klass för sig ibland. Idag filosoferade hon lite när hon satt på toa:

Bella: Oj! Jag pruttade när jag kissade!
Jag: ja det blir så ibland.
Bella: Ja. Jag blåste lite luft på kisset!

J**LA mobilskrot!!!

I mitten av juli i år förlängde jag mitt mobilabonnemang med 24 månader och fick då en ny mobiltelefon gratis. Han hade dock ingen med sig där och då utan den skulle skickas till mig inom 2-3 arbetsdagar. Men ingen mobil kom. Jag ringde efter 5 dagar och fick besked att den var packad och kommer i mitten av nästa vecka. Jag blev lite sur eftersom jag var i behov an ny telefon, men det var inget mer att göra än att vänta.

När mobilen fortfarande inte kom kontaktade jag Telenor. De kunde inte hjälpa mig eftersom jag beställt den via Telenor Express, ni vet de där försäljarna på stan som anfaler på Eko eller Domus. Efter mycket om och men, och ringande fram och tillbka visade det sig att telefonen inte fanns i lager alls! Tjejen på vanliga Telenor sa att det enda hon kunde göra var att låt amig bryta avtalet eftersom jag inte fått vad som lovats mig. Jag gjorde se.

Jag skrev att argt mail till telenor Express och blev besvarad av någon slags mellanchef som beklagade att säljaren lovat mig telefonen inom några dagar. de ska alltid säga "inom 10 dagar" eftersom de inte kan garantera annat. Telefonen jag beställt, Sony Ericsson Zylo, var slut men på väg in och eftersom de beräknade att leverera inom 10 dagar hade de inte rtalat om att den var slut i lager. Nu var den dock inne igen och om jag ville kunde hon akrivera mitt avtal igen. Så de tog över en vecka längre än utlovat, men jag fick min Zylo, och hon bjöd på Surfa Fritt som plåster på såren.

Jag har haft mobilen i drygt 2 månader och idag pajade skiten! Halva dagen fungerade den som den skulle. Sen när jag skulle ringa
gick det inte att koppla samtalet. En liten grå telefon med ett streck över syntes i displayen. Jag testade att stänga av telefonen och starta den på nytt. Då står det "SIM inaktiv" i displayen. Jag stängde av den igen, tog loss både batteriet och SIM-kortet men får samma meddelande. Jag ringer Telenor som ber mig testa SIM-kortet i en annan telefon. Jag gör det och då funkar det, vilket innebär att det är fel på min nya mobil.

Nu måste jag alltså skicka in den på service vilket kommer att resulter ai att jag får var autan den i ett antal veckor och sen kommer de ändå att försöka blåsa mig och säga att det är mitt eget fel och att jag tagit sönder den och de ersätter den inte.

FUCK OFF säger jag då. Jag köpte till en försäkring som enligt försäljare täcker ALLT! Om jag backar över den med bilen, och jag trampar på den eller om jag ger den till min treåriga dotter och hon väljer att tvätta den i toaletten så ska försäkringen gälla. Ja... vi fär väl se.


WWW.GOODIEBAG.NU

...är en trevlig site som jag blev rekommenderad av min granne Zara.
Ska bli kul att se om man får nåt trevligt därifrån!


Jag lever...

... även om man inte kan tro det. det har varit så mycket med allt att jag inte orkat ägna bloggen en tanke. Ibland blir det så.

Ryggen läker fint. Åtminstånde på utsidan. Ärret ser kanonbra ut. Jag är fortfarande klen som en räka och får jag för mycket framåtvikt rasar jag i backen. Pinsamt klent. Men det ska Tina på sjukgymnastiken på bukt med. Tyvärr har jag varit genomförkyld och kass i halsen i snart två veckor så bassängträningen har fått stå på vänt. Men på onsdag skiter jag i snuvan och kör ändå. jag har inte råd att förkora träningstid på det här viset!

Jag ska fixa till Bella Bus och gå till dagis med henne nu. Kanske lite foton senare idag. Det är på tiden tycker jag...


RSS 2.0