Cirkusen är i stan

Ja, eller man kan i alla fall tro det. Fick ju ont i örat igen i tisdags kväll. Vaknade sen på natten och hade jätteont och fick ta citodon igen (och jag som hade slutat med dessa beroendeframkallade piller). Ringde vårdcentralen igen i onsdags morse och fick en akuttid på eftermiddagen. Men efter ett par timmar ringde de upp mig igen och sa att min läkare ångrat sig och istället faxat en remiss till öronmottagningen på CSK och att jag skulle pallra mig dit snarast möjligt. En inringd vikarie inväntades och 219:- med taxi senare var jag på CSK. Då visade det sig att man fått LAB-svaren på odlingen man tog på akuten och jag har 2 outtalbara bakterier som kalasar i öronen. Den ena "ett riktigt spöke som kan ställa till det ordentligt" enligt farbror doktorn. Varken Kåvepeninet eller mina örondroppar biter överhuvudtaget på nån av dessa små elakingar. Därför var det inte så konstigt att jag inte blivit bättre.Men en örondoktor med rätt utrustning kunde i alla fall rensa öronen ordentligt på mig, fruktansvärt obehagligt och lite smärtsamt, men skönt efteråt. Två nya sorts örondroppar är utskrivna och han hoppades att vi skulle slippa ses mer... Han var för övrigt väldigt vitsig och smålustig och allmänt trevlig. Även sjuksköterskorna på öron var kalas. Trevlig mottagning det där!

Så, förshoppningsvis ska det vara HAPPY EARS inom kort!

Om ni undrar varför jag bloggar kvart i fyra på natten så vaknade jag klockan tre av att jag hade ont samt av Bellas konstanta hostande. Jag tog en citodon och tryckte i henne 3 ml bricanyl. Hon slutade hosta omedelbart, underbar medicin, och själv börjar jag känna av både lite illamående och "hee-eey".. så citodonet börjar verka och det är dags att sova några timmar till innan klockan ringer 06.20 och det är dags att gå till jobbet.

Ikväll kommer Älsklingen hem från Tjockholm, han har värit där och lekt lite på isen med några andra skånska brandmän. Visst är det typiskt att man ska bli sjuk och behöva åka till sjukhuset just när han är iväg. Man snälla Mojjan satte sig i bilen direkt efter jobbet och körde hit. Vad gör man utan sina Mammor? Jag bara undrar?

Bella blev glad över att Mormor var med och hämtade på dagis. Vi käkade hamburgare och pommes, bakade Pepparkakor och badade innan hon slocknade på soffan. Gott! Idag får hon lite sovmorgon med Mormor. Kan väl vara skönt!

Tjolahopp!

What the F...?

Började jobba idag igen. Kändes väldigt bra att komma igång, samtidigt som det kändes mysko. Var som om jag or eny på jobbet igen nästan. Nåja. Tufft var det att koma iväg imorse. Var helt sönderstressad och genomvarm när jag kom dit, och då är det bara ca 300m.
Hörseln i högerörat kommer och går med några minuters intervall. Jag ser det som ett gott tecken att jag hör, även om det bara är med jämna mellanrum.
Tyvärr har det börjat värka i vänster öra igen. Mindre kul. Känner mig även febrig men har enligt termoscannern ingen feber att talal om. Håll tummarna för hypokondri!!!

Imorgon har vi "RYMDFRUKOST" på jobbet. Vår "kompis-avdelning" är också inbjudna. Man ska vara barfota samt ha med sig en stjärna. Den där barfota-idén ska jag diskutera i enrum med Betan sen. Jag har nog inte snackat om för henne att jag har obotlig fotfobi...

Men nu ska jag lägga mig tidigt för en gångs skull. Måste tydligen hjälpa pinicillinet lite på traven för att det ska få full effekt.

Buenos Noches Amigos!

Inflammation i hörselgången

Det uppstår vid bakterieinfektion eller svampangrepp av huden i hörselgången. Detta beror oftast på att man har förlorat de skyddande fetter som hela tiden bildas i örat. Fetterna har försvunnit vid bad eller överdriven öronrensning. Öroninflammation kan också uppstå genom att hörselgången på något sätt skadats.

Hur känns öroninflammation?

 • Det börjar med klåda i örat.  JA
 • Gräddliknande vätska eller tunt, vattnigt sekret rinner ur örat. DET SENARE
 • Det gör ont i örat. Smärtan kan vara ganska intensiv. Smärtan förvärras när man drar eller petar på örsnibben och när man rör käken. HAR INTE KUNNAT ÄTA PÅ 5 DAGAR
 • Hörselgången blir trängre på grund av svullnad. HELT IGENTÄPPT
 • Ibland får man lätt feber.  38,3
 • I svåra fall är även hörseln nedsatt.  VA???

Vilken behandling och vilken medicin ger man?

 • Det viktigaste är att undvika ytterligare irritation av huden i örat, både i form av tops och petande med fingrar. Detta förlänger läkandet.
 • Läkaren inleder behandlingen med att rensa örat ordentligt. GICK INTE EFTERSOM DE INTE KOM ÅT
 • Man behandlar med örondroppar och salva som innehåller kortison, antibiotika (Terracortril med Polymyxin B). TVÅ GÅNGER OM DAGEN
 • Vid svårare fall spolar öronläkaren rent örat och lägger in en kompress indränkt i alsolsprit eller örondroppar som ovan. Kontroll efter ett par dagar för ny rengöring.  VARJE DAG på VÅRDCENTRALEN I 7 DAGAR
 • Kraftigt smärtstillande medel kan ibland behövas.  CITODON
 • Antibiotika i tablettform kan bli nödvändigt om inflammationen är kraftig.  KÅVEPENIN

THIS IS MY LIFE FOLKS!

AAAAAAJJJJJ!

Det började för ett par månader sedan med lite klåda i öronen. Det rann lite vätska ur öronen, men jag brydde mig inte så mycket. Ibland slog det lock för ena örat, men det försvann ju igen.

I söndags fick jag riktigt ont i högerörat. Så ont att jag övervägde att åka in på akuten. Men jag tog en ipren och en alvedon och lyckades somna.

I måndags fick jag komma till Doktor Juno Sjöberg på Vilans vårdcentral. Honkonstaterade att jag har en kraftig inflammation i hörselgången. Det finns smuts i båda öronen, Högra örat är väldigt svullet men trumhinnan ser fin ut så det är ingen vanligt öroninflammation. Jag fick recept på örondroppar oh ska komma tillbaka efter lunch för att få en tamponad indränkt i alsolsprit instoppad i örat för att ta ned svullnaden. JÄVLAR så ont det gjore när hon försöte titta in i örat.
Självklart fick jag inte med mig örondropparna till återbesöket, så jag foick alsollösning och gasväv med mig hem. Madde hjlpte mig med dropparna och tamponaden. Lite svårt var det dock att få in både droppar och tamponad eftersom hela örat var "stängt" av svullnaden.

I tisdags eftermiddag hade jag så ont att jag inte stod ut längre. Jag slet ut tamponaden ch ringde vårdcentralen igen. de kunde tyvärr inte ta emot mig innan sängnin utan hänvisade mig till närakuten efter 17.00. När Peter kom hem från jobbet körda han in mig till akuten. Vid detta laget hade jag så ont att jag inte kunde sitta still i väntrummet. Jag fick 2 citodon av sjuksköterskan medans jag väntade på att få träffa doktorn. Pepper peppar så tog det bara nån timme drygt innan jag fick komma in till doktorn. Jag kom inte ihåg hans exakta or med det var nåt i stil med "Oj så hemskt det ser ut, jag förstår att Du har ont".
Trots detta var han ju tvungen att undersöka mig. Han torterade mig så jag tjöt som ett barn och tårarna sprutade på mig. Med den minsta sugen försökte han rengöra örat från smuts men fick avbryta eftersom jag hade så ont att jag bara hoppade i stolen. Han ville inte riskera att skada mig mer.
Trumhinnan kunde han inte ens komma åt att se.

Med en sjuksköterska som höll mitt huvud som i ett skruvstäd pregade han in en tamponad indränkt i sprit. Det är enda gången jag upplevt en smärta som ens kommer i närheten av att föda barn. det gjorde obeskrivligt ont. Samtidigt var det en konstig och nästa skön känsla att få in det blöta kalla i örat.

Ordination: Gå dagligen till vårdcentralen för att få örat rengjord och tamponaden utbytt. Recept på citodon mot smärtan.

Idag var jag tillbaka hos doktor Sjöblom på Vilan. Hon tog en snabb titt och sa att det blivit jätteinfekterat och spridit sig utanför örat dessutom. Även hon försökte att "dammsuga" örat men utan resultat. Jag plågades vidare med byte av tamponad. Hon ritade på skallen på mig, så långt som infektionsrodnaden hade spridit sig och bad mig hålla koll så det inte fortsatte sprida sig. Sen skrev hon ut Kåvepenin mot inflammationen. 

Väl hemma kom frossan och febern som ett brev på posten. Jag får juta febern i vänsterörat nu. Jag tog 2 citodon och första penicillinet och lade mig att sova lite mer än en timme. Hämtade Snäckan på dagis.

Nu ikväll började även vänsterörat att ömma. Så nu vågar jag inte ta tempen mer. Jag stoppar inte in nåt i örat!
Tog 2 citodon vid 22-tiden och väntade till dimmridån kom ch gick och lade mig. Vaknade halv tre av jävulsk smärta i framför allt högerörat, men även vänstra. Upp och ta nya citodon och nu väntar jag på att de ska börja verka så jag kan lägga mig igen. Ska vara hos doktor Sjöblom kvart i åtta imorgon bitti.

jag kan inte stänga munnen för det gör för ont i käken. Så min kost sen i söndags består av 2 tunna mackor, lite ris och biff imåndags vid lunch, en varma koppen idag samt två mosad ebananer som jag fick äta med tesked och svälja utan att tugga. Jag börjar bli sugen på mat... Dessutom blir jag illamående av citodonet, eller av att alla balans-mojänger sitter i örat och där är det ju inte friskt... Kanske en kombination av bägge orsakerna?

Detta är inte roligt längre...Mammas flicka

Att det är min tös går inte att förneka, för det första är hon lik mig rent utseendemässigt. men sen har hon även flera av mina personliga drag...

hon älskar choklad, eller som här på bilden popcorn,


och så dricker hon te!


Jag jobbar inte på proffice...

Vi köper lunchkuponger på jobbet. Det gjorde jag i förra veckan. Sen lade jag dem i fickan... Nåväl, de är i alla fall rena och doftar sommarfriskt.


RSS 2.0