PISS-MÄSSA!

Nu har El Sambo åkt till Sthlm. Tjyv-tjockt släp och knökad bil. Då lämnade vi ändå ett par skidor och en kneeboard hemma. Två pallar skickade vi i måndags.  2 veckor ska han vara av. Inte roligt att vara utan Bella Bellissima så länge  :(   Han var inte glad min store starke Brandman.

Om 2 dagar lämnar jag henne också... visserligen bara till måndag men i alla fall.

Bella ska vara hos Mormor och Morfar på helgerna när jag också ska vara på mässan. Hon kommer att ha det hur bra som helst, det vet jag. Bortskämd kommer hon bli den lilla fisen... Promenader på stan, shopping, bus och lek hela dagarna! Men det skär ändå i hjärtat på en Mamma som ännu inte varit utan sin Prinsessa en enda dag eller natt sen det lilla livet kom till jorden...

Jag får sluta mesa mig.

*suck*

Don't try this at home...

... så tror jag det står i eftertexterna till Jackass.
Det har min sambo inte läst.
Det fick jag erfara i helgen.

image241

Det var jag.
Det var El Sambo.
Det var El Sambos rakapparat.
Det var mitt hår.
Det lät konstigt.
Det gjorde ont.
Den satt fast.
Den var tung.
Nu rasslar det om den när El Sambo rakar sig.

Ja men tack så jävla mycket!


Ett litet tillägg. Jag behövde inte uppsöka hårfrisörskan efter överfallet. Men om så hade varit fallet skulle jag gått till Skägg & Lockar för de är dyrast i stan. Och Jag hade betalat med El Sambos Visa-kort!

Vilken jävla smäll!

Det small till i texas idag...en knall som hade gett Dynamit-Harry ståpäls! Snacka om vibrationer.

image240

Bloggeli blogg...

Nu har lilla Bellissima precis somnat. Hon var riktigt trött men skulle ändå inte sova. Hon var vär för trött för att slappna av kan jag tro.

Igår var Mojjan, Pappsen "Kaj" och Peter här. Päronen bjöd på Restaurang, mycket gott och mycket trevligt! Man tackar och bugar. Fläskfilé Oscar är inte fy skam...

Blandade bilder på min underbara Prinsessa!

image237

image238

image239Det är inte klokt så fort Bella växer. Har två kassar med kläder nu som hon inte kan ha längre. 68 drar hon nu, och i nån pyjamas har hon redan 74. Hon är visserligen bara 68 cm lång och väger 7400 g, men storlekar kan ju variera lite.
Hon kryper i alla fall nu. Eller kravlar är kanske mer passande uttryck. Fram kommer hon i alla fall och det med ganska hygglig hastighet. det är inte många sekunder hon ligger kvar där man lägger henne...

jaha... det blev en power-nap... jag hör henne redan.

Tjingeling!

Rätt låtar gick vidare

Jag har tittat på melodifestivalen för första gången på flera år. Inte illa. Annars har jag bojkottat den eftersom jag inte alls gillar upplägget med femtioelva deltävlingar och chanser för halv-utslagna låtar osv...  Men, men...


Jag hissar & dissar som följer:

HISSAR

1. Sanna Nielsen. Vilken röst den tjejan har utvecklat. Det är bara så att Carola får passa sig. Hon har varit ensam drottning av sång i Sverige länge men nu blir hon snart nedknuffad från tronen tror jag. Men, Sanna har inte Carolas karisma och hennes scen-energi. Självklart inte heller Carolas erfarenhet, men där kommer ju Sanna ikapp så småningom. Och förresten, vad gäller just Melodifestivalen så har de båda varit med 5 gånger nu, även om Carola dessutom vunnit 2 gånger. 

2. Kebabpizza Slivovitza. Så jävla skön låt! "feta fälgar"... "cruisa runt i limousin"... det är ju klockrent. Trallvänligt, fartfyllt och glatt. Vad mer kan man begära? Jag tror ungarna kommer springa runt och sjunga Kebabpizza precis som de för några år sedan sjöng om Zlatan! ME LIKE IT A LOT!

3. Rongedal. Förutom att det såg jävligt kul ut med två likadana så var låten bra! vet inte riktigt varför jag tyckte om den, men jag satt och nynnade lita och diggade i soffan. Den gick hem helt enkelt.


DISSAR

1. The Nicole. Allvarligt talat. Vad fan var det? Och varför THE Nicole? Nån flummig egotripp eller vad är det frågan om? Och låten då? Razborka? nej du, rysk 80-talspop är inget för mig. Detta låter som nåt Hipp Hipp's ryska brödrapar skulle sjunga!

2. Alexander Schöld. nej, nej och åter nej. Kan ingen förbjuda alla dessa pubertala Gessle-kopior som dyker upp som svampar överallt? Alltså Gessle är över 50 bast och har låtit likadant sen första gången man hörde honom. Nu lägger han förhoppningsvis snart av, och bespara oss då för Guds skull för efterapare.
Texten "Den första svalan" var dessutom en stor besvikelse med tanke på att det faktiskt var Ingela Pling Forsman som skrivit den. Hon är ju så mycket bättre än såna här banaliteter.

3. Carola. Alltså jag är ledsen. Jag har alltid gillat Carola, och gör egentligen fortfarande. Men jag tycker att hennes röst inte år vad den varit. Den är lite raspig och väldigt ansträngd hela tiden. Man blir nästan orolig att den inte ska hålla. Skorna var skitfula och klänningen inte ett dugg smickrande. Hon är dock fortfarande lika snygg som vanligt! Men det blir ändå ett NEJ. Låten lämnade mig likgiltig.

Måste också tillägga att det på nåt sätt kändes bra att Carola & Andreas "bara" kom till andra chansen. Media har nästan gett dem fribiljett i förväg så jag tror att de blev ganska paffa över att fortfarande behöva tävla om en finalplats. Ja, ja... det räcker tydligen inte att vara Carola med hela svenska folket längre.

Tjingeling!

Barnomsorg / Tito Beltran / Rödeby / Gubbar i bil

Har funderat lite kring barnomsorg.... Man måste ha ett jobb för att få barnomsorg, och man måste ha barnomsorg för att få ett jobb.... eller hur var det? Man ska i alla fall inte ha några hinder att ta jobb om man ska ha rätt till A-kassa, men om jag är arbetslös får jag bara lämna barnet på dagis 15 timmar per vecka. Hur ska jag då med kort varsel kunna ta ett heltidsjobb? Om jag har min 15 timmar per vecka som arbetslös... kan jag då tacka ja till några dagars heltidsvikariat? Får jag lämna barnet heltid de dagarna? Hur ska jag annars kunna ta jobb som erbjuds?

Nåja, ska på informationsmöte på tisdag och får då ställa mina frågor till en rektor inom barnomsorgen.

Tito Beltran... jag ska säga som det är. Jag har alltid haft svårt för den mannen. Tycker han är lite "sliskig" på nåt vis. Men det vete fanken om jag inte står mer på hans sida i våldtäktsmålet alltså... Jag menar inte att barnflickan blåljuger... de har säkert haft lite rajtan tajtan... och det har ju Tito medgett. Men det är för mkt som luktar skumt i denna historien. Hur kan flera "artister" kännt till det och hållt käften hela turnén? Varför anmäla 8 år senare? Varför över huvudtaget följa med en man som är över 30 till hans hotellrum när man själv bara är 18? Vad väntar man sig egentligen? Och hur kan Maria Lundqvist tycka det är ok när hennes så pass unga barnflicka till och med frågar om hon får gå med Tito till hans rum??? Är det lämpligt tycker hon? nej, han har säkert kört lite sweet talking och fått vad han ville, men det är faktiskt inte olagligt att förföra någon...
Som sagt, det luktar inte helt riktigt om detta åtal tycker jag, men jag kan ju omöjligt veta. jag var inte där. Men nog lutar det lite åt häxjakt på Tito..?

Äntligen kom det! Åtalet mot Rödeby-ungdomarna. Jag tycker visst det är fruktansvärt tragiskt att Simon fick sätta livet till och 17-åringen skadades allvarligt (för livet kanske). MEN... de är inte enbart offer i denna historien utan även gärningsmän. Och fruktansvärt grymma sådana. Jag hoppas att de döms för de hotelser och den terror de utsatt familjen för. Jag hoppas såklart också att 17-åringen återhämtar sig till fullo, jag är ingen "rätt-åt-honom"-människa. Men jag tycker han ska stå till svars för vad han gjort och ta sitt ansvar för sin del i det hela.
Följer med spänning.

Två fall med gamla olämpliga förare på en eller två dagar... I det ena fallet körde Gubben upp på järnvägen för "där skulle finnas en påfart nånstans". Jo, men det togs bort för flera år sedan informerade Polisen... ren jävla tur att Gubben han ur bilen innan tåget drog med hans bil längs spåret!
I det andra fallet körde en annan Gubbe och vinglade längs gatan, kraschade in i en bil och rammade därefter en barnvagn med en 3 månader gammal bebis. det säger jag bara... Gubbe eller inte, jag hade slagit ihjäl Gubba-aset om det varit jag som drabbats! Med mina bara händer hade jag slagit ihjäl honom på plats! Och sen visade det sig att han redan hade indraget körkort!!!

Så... det var kvällens gnäll... typ...

Tjingeling!

Lets fucking dance...

Jävla piss-Sverige. Hur kan Rickard & Cissi åka ut? De hade enligt mig en given plats bland top tre, tillsammans med Tina & Tobbe och Linda & Daniel. Jag förstår att Cissi var ledsen, skulle jag också varit med tanke på hur duktiga de varit.

BUUUUUU för folkets röstning!!!


Och förresten... hur jävla tankad var inte Patrik Ekwall??? Snyggt att vara full i tv klockan 8 en fredag kväll.. NOT!

Uppdatering...

Trött... sitter med produktspecar från Gators och försöker översätta dem till svenska. Kan ju säga att det inte är alla wake-uttryck som finns med i min engelska ordbok. Hmm... behövde i alla fall en paus nu för jag får ont i nacken av att hänga så med huvudet.

Har varit i Ronneby i helgen med Bella. Träffade nästan allihopa.  Tyvärr var Melwin hos Pappa så det blev inget gos där. Bella fick som vanligt massa fina saker av Mormor och Morfar. Bl a ursöta rosasilvriga gympaskor som jag bara älskar! Sen kom G-mormor med en jättefin retro-klänning från Lindex som jag faktiskt spanat på men inte köpt ännu. Vi tackar för alla fina presenter!

image234
Bella på "lekmattan" som Mormor sytt.Britney Spears, denna vilsna själ. Så har hon då blivit omyndigförklarad. Var inte det i grevens tid? helt plötsligt verkar Federline som en hyvens kille och "årets Pappa". Men visst, allt är ju i relation till det man jämför med... Nu är i alla fall Pappa förmyndare över Brittan tills vidare. vet inte vad det är för snubbe men hoppas att han inte skor sig själv utan verkligen ser till att dottern hans får hjälp. Mamman ger jag inte många korvören för. Hon verkar ju mer kändiskåt än någon annan...


En smart pilot drog idag ett herkulesplan strax över huvudet på en grupp fallskärmsjägare. Vilket snille... Han togs omedelbart ur tjänst och så hoppas jag det förblir. Han visste inte varför han gjorde det sa han efteråt. nej just det, om man inte vet vad man gör med ett flygplan har man fan inte bakom spakarna att göra.
Kyligt dock av den killen på marken som lugnt stod kvar och tittade på planet som strök håret på honom när alla andra sprang för livet. Det kallar jag nerver! Det du Benny Olsson!!!

En annan del av Köping har äntligen börjat igen. Vilka härliga människor de är, Linda, Mats, Tobbe och Micke. I kvällens program var de på Kolmården och spanade in djuren. Fan vad jag garvade åt Tobbes kommentarer om och till aporna. Det är en kille som säger precis vad han tycker och tänker. Men jag skriver under på det han sa när en Bengalisk Tiger promenerade på taket till "åskådar-buren":
-Fy fan vad äckligt!

Jag upphör aldrig förvånas över Linda Hammas fantastiska rättframhet och hur hon gång på gång ger de mest klockrena kommentarer om det mesta.
-Lite romantik måste man ju ha. Ja men visst! Det är det lilla extra som gör vardagen så trevlig och njutsam, det har hon verkligen fattat!


Nu ska jag lägga mig eftersom jag misstänker att en viss liten dam ska upp i gryningen och då måste Mamma fixa välling. Idag käkade hon blåbär för första gången tillsammans med gröten... jag säger som Josefin:
-Det var gott!

image235image236

Min vackra Prinsessa! Av någon anledning blev hon precis skogstokig ikväll när jag försökte få på henne pyjamasen. Så det fick bli så här inatt. Kruxet är dock att hon oftast, ja i stort sett alltid, sparkar av sig täcket i sömnen. Så jag får väl kolla till henne med jämna mellanrum och bädda in henne igen så hon inte blir kall det lilla livet. Vad sägs om hennes sov-pose? Visst är det en liten drama-queen  :)

Tjingeling och Gonatt!

RSS 2.0