Ingen eld i år...

Vi tar en lugn hemmakväll med en godisskål framför tv:n. El Sambo menar att han inte är så intresserad av att gå iväg för att titta på en eld, och det har jag full förståelse för!  Inatt var det hyggligt stor brand i en skola/dagis så han har redan fått sitt majbål.

Har gjort en del affärer på Tradera sista veckan, för sammanlagt 240 kronor (porto inräknat) har jag ropat in följande:
* ett par beiga hängslebyxor i manchester stl 62
* en vit pikéboddy med Musse Pigg på bröstfickan stl 62
* 2 helt nya body stl 62
* en POP pyjamas stl 68
* en rosarandig mammablus
* ett helt nytt grönt mammalinne (lappen sitter kvar)

Det tycker jag är en helt ok skörd för de pengarna!
 
**************************************************************************************

Var hos barnmorskan idag. Vi har förresten VÄRLDENS GOASTE BARNMORSKA. Sus är bara THE BEST!
Allt var bra och jag lyckades nästan helt pricka genomsnittslinjen för utvecklingskurvan. Hon klämde på magen för att se vilket håll han låg på och sa ganska snart att "Ja, här är ett litet huvud så bebisen ligger på detta hållet"
HUR FANKEN KAN DE KÄNNA DET??? Jag klämmer själv om dagarna för att försöka känna nåt, och visst gör jag det, men inte katten vet jag om det är ett huvud eller en rumpa jag känner!

Jag känner mig alltid lite dum när det närmar sig slutet på besöket och Sus frågar om jag har några frågor till henne. Det har jag aldrig och det får mig att känna mig som en dålig blivande mamma. Undrar jag verkligen ingenting trots att det är första barnet? Eller bryr jag mig inte? Alltså, jag är nog lite för lugn men vadå? Jag tar en dag i sänder och så länge jag mår bra så har jag inga bekymmer...

Idag hade jag dock krystat fram 2 frågor till henne.


1. Får jag bada i havet och varmt i badkaret.

SVAR: Ja, bada så mycket du vill och så varmt Du vill. Så länge Du själv tål värme så gör bebisen det också. Skulle Du känna att bebisen börjar slå bakut därinne så stig upp ur badet.


2. Får jag äta jordgubbar?

SVAR: Ja, det är jättebra eftersom de är rika på järn. Det är först efter graviditeten som barnet kan få lite prickar/utslag om mamman äter jordgubbar.


Pinsamt banala frågor jag vet. Men det är sånt trivialt som bad och jordgubbar som jag varit orolig över att tvingas avstå ifrån. Gud vilken ytlig mamma jag är!!!

Eftersom jag (slarvig som vanligt) inte kan säga exakt när jag hade sista mens, ska vi göra ett nytt ultraljud i vecka 30 bara för att se om det nuvarande BF-datumet fortfarande stämmer. Helt ok att göra ett ultraljud till. Vem vet, kanske kan vi få syn på nåt???  ;)
Nästa besök hos Sus är den 25 maj (Pappsens och Tildes födelsedag) och då ska jag göra Glukos-belastningen.

Tjingeling!


Arbete på hög nivå!

Ja jösses vilka äventyr min lille El Sambo råkar ut för i jobbet ibland... Denna syn slog emot mig när jag läste tidningen i morse.


Bild: Lars Ottosson, Kristianstadsbladet

El Sambo är den lille pricken som står högst upp på stegen och försöker få ner den stackars fallskärmshopparen. Ja, inte bara försökte, de lyckades såklart, och tack och lov var killen inte allvarligt skadad utan mest chockad. Det kan jag förstå!!! Fy så hemskt att blåsa iväg åt fel håll och sedan fastna i en jäkla tall! Då är man rätt billig kan jag säga.

Tjingeling!

Hipp Hurra för TRADERA!


Så här söta små body's kan man köpa på Tradera för piss och inga pengar... Jag gav 9 kronor styck och de är oanvända. Fantastiskt! Har även ropat hem en Adidas "fotbollslandslagsdräkt" för några tior och en mammablus för 31 spänn. Det är helt kanon! Har själv lagt innågra auktioner där budgivningen är igång så vi får se vad det hamnar på. El Sambo lovade rensa sin garderob också. Han hr massa märkesjeans som inte är lagom längre (undrar varför...) som borde ge några kronor!

dags för en samarin igen, idag tar halsbrännan nästan kol på mig!!!

Tjingeling!

Sant eller falskt?

Blev sugen på liten sånt här småkul trams igen... Ett av påståendena är falskt. Vilket?

1. Jag har dödat en kattunge.
2. Jag har medvetet köpt stöldgods.
3. Jag har träffat Hasse Aro.
4. Jag har kört bil olovligt utan körkort med en äldre kompis.
5. Jag har ätit rå sill.

Nå, vad säger Ni?

tre saker...

3 saker som jag gillar:
** marabou mjölkchoklad, massage, varma bad

3 saker som jag tycker illa om och som skrämmer mig:
** våld, knivar, mörker

3 viktiga saker i mitt rum:
** mobilen, sängen, min kalender

3 slumpvis valda fakta om mig:
** fotfobi, älskar popcorn, fruktansvärt slarvig med pengar

3 saker jag vill göra innan jag dör:
** resa, skaffa hus, hoppa fallskärm

3 saker som jag kan göra:
** gå ner i spagat, gå på mina dubbelvikta tår, spela "Dagny" på Ukulele

3 saker som jag inte kan göra:
** räkna mmed moms och procent (matte är helt jävla ologiskt enligt mig), komma ihåg saker, backa med släp

3 saker som jag säger mest:
** SLUTA PETER!, "tuggummit!!!" (är man lärare så är man), var rädd om dig

3 kändisförälskelser:
** Jon Bon Jovi, Bruce Springsteen, Carl Lewis ( vid 8 års ålder!!!)

TILLÄGG TILL TÄVLINGEN

Pratade med R igår och fick förklaringen till varför Freddan "bara" kom femma... Han körde med flat-slang! Han fick punka på andra varvet i finalen. Oh my God! Då var det alltså inte han och cykeln som inte blivit helt samspelta ännu. Jag är väldigt impad av att han körde sig till en femteplats i A-finalen med punktering på bakdäcket! Starkt jobbat Freddan!!!

Hundfeber!

det verkar som om min omgivning antingen skaffar barn eller hund just nu. Kusinen Dockan blir Mamma i juni, jag själv i augusti, Marina i september, Kusinen "Kaj" skaffade Vovve i förrgår och I-M skaffade vovve i måndags!
Igår efter crossävlingen (rapport kommer senare) stannade vi hos Elvis & Co och käkade grillad korv och hälsade på lilla Kelly. Så söt alltså!Inte större än en Smurf och hur rolig som helst! Titta bara!!!image76


Kusin Kajs vovve är en liten Samojed som ser mer ut som en isbjörnsunge än en hundvalp! En liten fluffig goding som skulle får tankarna att vandra till sockervadd! Kanonsöt och gosig!
image79

NILSSONS CUP I ANDERSLÖV 21 APRIL

Så var säsongens första deltävling avslutad. Den gick på Bökeslundsbanan i Anderslöv och det var en härlig dag! Strålande solsken och fullt med folk. Vi naiva Kristianstadsbor trodde vi skulle vara i god tid när vi rullade in i depån klockan 8.40 på morgonen... Sällan! Själva innerdepån var redan full och vi fick plats på "lilla" banan som för dagen tjänade som extra-depå. 161 förare kom till start! Jag har aldrig varit med om något liknande! Det är ju mer folk än i de stora tävlingarna! Roligt var det i alla fall att träffa alla MX-tokar igen!

För El Sambo gick det bra till en början.  Eftersom det var så mycket folk blev det två  kvalheat i hans klass och med en sjundeplats i det heatet tog han sig till A-final. Bra jobbat Älskling. Han körde jättebra och var en liten räv i starten som gjorde att han var trea ut ur första kurvan!  :)
Tyvärr körde han slut på underarmarna i finalen och lackade ur lite så där gick det inte lika bra. Han slutade på en sammanlagt 17 plats av 40 startande i sin klass. Inte fy skam tycker jag!

Elvis bytte klass  i år och kör numera i "Gubba-klassen". Mycket missvisande namn egentligen eftersom den är från 38 år och uppåt, och nu när jkag själv passerat 30 tycker jag verkligen inte att man är gubbe respektive käring vid 38!!! Han körde på bra som vanligt (han är ju som en Duracell-kanin som bara kör och kör och kör). Han tog sig till B-final och den VANN HAN! Stort grattis Elvis!

Freddan har bytt motorcykel i år, från Honda 450 4-taktare till GAS GAS 250 2-taktare. I kvalheat 1 vann han utan problem och i A-finalen kom han 4 eller 5 tror jag. Nu blev jag osäker och jag har inte hittar resultatet på nätet ännu.
Det är ju lite annorlunda att köra de båda cyklarna, och även om Freddan är en duktig MX-förare och har lång erfarenhet av 2-takt, så tar det väl lite tid innan han och motorcykeln "hittar varandra" fullt ut. Men jag tror på Freddan! Han vann ju Cupen förra året! Jag återkommer med slutresultatet när jag hittat det!

Ahlgren Graphics Sweden fotade tävlingen och på deras hemsida http://www.ahlgrengraphics.com/ finns riktigt snygga bilder att njuta av!

Elvis: http://www.ahlgrengraphics.com/21aprilbokes/pages/_A4U0463.html

Freddan: http://www.ahlgrengraphics.com/21aprilbokes/pages/_A4U0519.html

"Shit happens": http://www.ahlgrengraphics.com/21aprilbokes/pages/_A4U0465.html


Det enda tråkiga med dagen var två olyckor. En kille voltade ganska rejält och jag tror även han blev påkörd direkt efter, det var några stycken inblandade, och han fick tas på spineboard till sjukhuset. Jag hoppas verkligen att det var i huvudsak försiktighetesåtgärd i förebyggande syfta oh att han inte är allvarkligt skadad. Jag håller tummarna för att jag ser honom på nästa tävling igen!

En annan kille körde kull i ena B-finalen. Jag såg inte vad som hände, men det verkar som om han bröt armen stackaren. Han åkte också iväg i ambuland med armen i vaakum-madrass och venflon i andra armen för snabb smärtlindring...  Jättetrist att råka så illa ut, speciellt när det är första tävlingen och han garanterat sett fram emot säsongen.  Det syntes på honom att det gjorde ont!

Nej, nu ska jag stryka ett av mina tält (mammaskjorta alltså) så jag kan vara fin på Lillebrors kalas idag!

Tjingeling!

GRATTIS LILLEMAN!

Idag fyller min Lillebror 27. Grattis gubben!

Men en sak förstår jag inte. Min lillebror fyller 27 idag, men jag är ju bara 25! Hur går det ihop? Jag är visserligen inte så bra på matte (fråga El Sambo), men det är kanske ett sånt där matematiskt kryphål som man hört talas om? "Och sent blir allt svart! Eller... jag vet inte..."

image77

Ambivalent

Alltså... jag är grymt kluven inför länken här nedan. Å ena sidan tycker jag verkligen inte att man ska lära barn fula ord eller dåligt uppförande. Varken som blivande mamma eller yrkespedagog.Ändå skrattade jag som fanken när jag kollade in Will farrells omdiskuterade film med sin 2-åriga dotter pearl. Gör det mig till en dålig förälder?
Döm mig inte för hårt kära Ni, jag kommer INTE att lära min son/dotter detsamma.


http://sjl.funnyordie.com/v1/view_video.php?viewkey=3efbc24c7d2583be6925

JÄVLA IDIOTER SOM STJÄL MIN FRIHET!!!

Har fått ganska mycket att tänka på på sistone. Vi börjar med detta hemska och idiotiska våld som blir vanligare och vanligare... Ännu en dödsskjutning på en skola i USA. Över 30 människor döda och ännu fattar inte idioterna att deras töntiga vapenlagar är en starkt bidragande faktor. "Vapen dödar inte människor, människor dödar människor" brukar vara en av vapenliberalernas slogans. Jovisst, men hur långt hade gårdagens kille hunnit i sin massaker utan ett skjutvapen? Hur många hade han lyckats ha ihjäl innan han blivit överbemannad om han bara gått till attack med sina händer?

Även här i lilla Kristianstad kryper våldet allt närmare, på bara ett par veckor har det skett två knivöverfall där rubriceringen är försök till mord. Det är fan inte klokt! Första gången blev nån stackare misshandlad av 2 eller 3 andra med järnrör och kniv, och nu i helgen blev en annan arm själ illa knivskuren bara för att han ifrågasatte att hans tjej/tjejkompis helt oprovocerat blev kallad hora av några förbipasserande idiotjävlar. Vart är samhället på väg? Varje dag tvingas man läsa nåt nytt i tidningen, 12-åring våldtagen, 17-åring hålls nedsövde med livshotande skador efter brutalt överfall, pensionär rånad och misshandlad i sitt hem... etc etc etc. Ska jag inte våga gå ut längre eller  vad fan är det som håller på att hända?

Steg två som är lika skrämmande är att polisen inte har resurser nog att ta hand om eländet. De har ju knappt folk att skicka när drabbade ringer och behöver hjälp. Varför? Jo för att de är upptagna med en massa jävla administrativt skit och pappersarbete. Sånt fanns det sekreterare som kunde sköta förr i världen. Finns inte det jobbet kvar? Det gör mig även förbannad att se våra flerårsutbildade poliser stå och leka cowboy längs vägarna med laserpistol... "Wow... jag är Luke Skywalker... coolt, I feel the force"  Jag menar inte att fartkontroller ska upphöra, tvärtom, det är bra att väghuliganerna tvingas sakta ner för det är många idioter på vägerna. Men ärligt talat, behöver man vara utbildad POLIS för att klara av den kameran? Så jävla komplicerad kan den fan inte vara! Lägg över det ansvaret på Vägverket eller Motormännen. Låt våra poliser syssla med polisarbete och inte leka nån slag skolpolis eller vägvakt. Är det inte dags att börja fördela resurserna med hjärnan? Nåt för vår nya regering att ta tag i om ni frågar mig.

Nu ska jag bara kräka över en sak till, en i sammanhängen kan synas banal sak men som för mig, i denna stund, är jävligt irriterande. Jag har tid hos tandläkaren idag på förmiddagen som jag måste avboka. Jag ringde igår morse och fick en telefonsvarare i örat som sa att "mottagningen är stängd pga utbildning och öppnar igen på onsdag (idag) och det går inte att lämna meddelande". Nehej... hur fan ska jag då kunna meddela i god tid?
Jag har ringt sen halv åtta men får fortfarande samma meddelande istället för en mänsklig röst... Smart planering Mr Dentist! Inbilla mig att jag tänker pröjsa för sen avbokning när det är de själva som gjort det omöjligt för mig att kontakta dem!

GRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Mor)far och (Mor)mor

image75

Imorgon kommer mina päron på besök. De blivande morföräldrarna alltså. Det blir väl en lunch på stan eller en fika i hemmets lugna vrå. Trevligt, trevligt.

Idag har jag d0nat lite här hemma. Tvättat en hel del, skurat diskbänken med nåt sånt där mirakelmedel jag köpte på båtmässan för några år sedan. "Diskbänken blir blank och fin och desstuom vattenavvisande". Som om den sög åt sig vatten annars då eller?

El Sambo är lite sliten idag och somnade på soffan efter jobbet. Han kan väl få sova en stund. Han har varit på utbyte med Hässleholm idag och visst haft nån orientering på sjukhuset. Låter fruktansvärt uttröttande...  ;)

Nu ska jag ut och ta hand om mina blommor på balkongen!

Tjingeling!

Fotoframkallning

Ja jösses, jag har inte framkallat bilder på snart 2 år tror jag. Det är inte klokt. Har börjat samla ihop en mapp med bilder att framkalla och det känns som om det kommer att bli en dyr historia. Och tidskrävande! Bilderna ska ju sättas in i album och skrivas till också. Hur som helst tyckte jag en del passade sig för bloggpublikation också!

image70
Undertecknad retar Lillebror för att hon kör Corvette och inte han! Det är min vän Moni's sambo Mika som har en sån läcker bil! 350 hästar under huven och han ger mig nycklarna som ingenting och sa "Kör en runda Du". El Sambo blev likblek i ansiktet... Han hade visserligen också provkört, men i Mikas sällskap. Jag fick ta Moni på en tur. Coolt var det i alla fall!

image71
Den här lilla Donnan är enligt min mor väldigt lik sin Pappa H till utseendet. Jag håller med. Men här ser vi att det inte bara är utseende-generna som gått i arv. Hon ser ju ut att ha full koll på det här med datorer hon också!

image72

Min kusin J, även kallad KAJ (internt skämt), tog studenten för snart 2 år sedan. "Så fin hon var" tänkte jag när jag hittade kortet på Pappsens dator, "men vem är det som står bredvid henne?" Efter nån minut insåg jag att det var jag själv! Kan inte komma ihåg den frisyren alls!

image74
Ibland när man tittar på foton upptäcker man saker man inte såg i sökaren. Som här när jag ville föreviga Lilla I  på 2-årsdagen med sin nya dockvagn... Först senare såg jag att Storasyster M ser sur ut som tjyven och har en underläpp i samma storlek som Texas! Ser jätteroligt ut tycker jag! Tillägas bör dock att hon faktiskt inte var ett dugg sur, hon busar bara med Morbror P!Ja, som Ni ser är det en väldigt blandat kompott som jag ska sortera och scrappa in i mina album...

Annandag Påsk i Lomma

Igår var vi i Lomma och firade traditionell Påsk med grillade hamburgare till middag och Lussekatter till fikat. Vadå? Lussekatter är ju i alla fall gula, eller hur?

Efter maten tog vi en promenad neråt vattnet och det var riktigt mysigt. Även om en del av oss fick springa mer än promenera...

image68Lillasyster I ville såklart cykla på M's cykel, och när det är Morbror som håller i handtaget kan man ge sig den på att det ska slangas!!! Det känner vi igen från crossbanan!

image69


Trevligt värre var det i alla fall att träffa folket igen. Jag fick med mig en kasse "mamma"-grejer från min snälla svägerska också. Låg och läste lite vänta-barn-lektyr i badet igår. Jag börjar nästan tro att det är nåt fel på mig. Jag menar, alla man läser om och pratar med oroar sig för det ena med det tredje, ont här och ont där, mår dåligt, är trötta, livrädda för förlossning osv osv. Men jag har inga bekymmer alls. Visst spänner det och drar lite ibland när magen växer, men vadå då? Förlossning? Visst fanken kommer det göra ont, det behöver jag inte gå och undra över. Men om alla andra klarar det så gör väl jag det också, eller? Det blir ju inte bättre av att jag 4 månader i förväg går och ältar något oundvikligt som komma skall.

Nej, jag njuter i fulla drag av att slippa håll ain magen när jag ska klä mig fin och gå på fest, av att se magen växa och känna bebisen tumla runt därinne. Jag tog förresten mina första "mag-bilder" idag, men det är ytterst tveksamt om de kommer att publiceras här.  ;)

VECKANS DRONT

... är ingen mindre än undertecknad själv. På tågbussen hemifrån till Ronneby idag lyckades jag med konststycket att låsa in mig själv på toan! Ni vet själva hur rymliga, väldoftande och allmänt trevliga busstoaletter är, så det var ju en angenäm upplevelse... NOT!
Precis när jag gått in slog dörren igen, och försent upptäckte jag att det inte fanns något handtag på insidan av dörren. OH MY GOD! Hur som helst, kissa kunde jag ju göra ändå, men att ta sig ut var lite värre. Jag fick banka på dörren tills tjejen som satt närmast hörde mig och kom och öppnade dörren utifrån. Tur att jag inte var ensam passagerare!

Är hos Mojjan och Pappsen nu och väntar på gästerna som ska dyka upp kring 2-snåret. Vi ska äta lite gott och ta en lätt fika. Nice!

Imorgon ska vi ner till Lomma på lite påsk-samkväm  :)   Det ska bli trevligt. Vi har inte träffats på 2 månader för katten! Ska bli gottigt att krama tjejerna igen!

Tjingeling!

Kalas

Idag ska jag till Ronneby på kalas. Mojjan blir 51 på tisdag och har lite god mat att bjuda på idag. Har köpt tröja, strumpor och en tjusigt påskgul Orjidé till henne. Alltid svårt att veta vad man ska ge henne. Hon önskar sig aldrg något.

El Sambo ska till Anderslöv och köra cross.

C Ya!

Ur barnamun

Jag fick höra en så hysteriskt kul historia från en kollega häromdagen. Kollegan B har en son, Z, som är 6 år gammal. Sonen har tittat en del på filmen om Katten Gustaf och därifrån snappat upp vissa repliker. När mamman sa någonting till sonen svarade han helt sonika:
-Pratar Du med mig Tjockis?
Mamman blev såklart inte glad, och pappa B försökte tala med sonen och menade att "Så får Du inte säga till mamma, hon blir ju ledsen förstår Du väl?"
-Men pappa, svarade Z och ryckte på axlarna, titta på henne! Särskillt rumpan!
Vi det här laget var min kollega B tvungen att gå ut ur rummet för att inte  bryta ihop och asgarva inför både sonen och sambon/mamman.

Jag skrattade gott åt denna lilla historia, ända tills jag insåg att det inom en hyggligt snar framtid kan vara min egen son som säger så till mig. Då kunde jag helt plötsligt hålla mig för skratt...

Inte så GLAD PÅSK...

image67

Hur kul är inte denna???

Spik i foten!

image66

Denna räliga lilla sak placerade min käre sambo strategiskt i sin fot igår kväll. Den är drygt 2 cm lång och var totalt inbäddad i hans trampdyna på ca en halv cm djup. Det låter kanske inte så farligt, men eftersom den satt så djupt att den inte syntes var vi tvungna att ta skalpellen och skära upp foten så pass mycket att vi kunde få grepp och stickan med pincetten. Det var bara det att den satt så jävla hårt att vi knappt kunde dra ut den. Stackars lille sambon var helt likblek och svettig innan den var loss. Fy fanken vad det måste gjort ont... Att nåt sånt litet kan ställa till med så mycket!

Idag är han med sin onda fot i Revinge på övning. Kul att göra flera insatser med ömmande fot. Dessa övningarna är grymt uttröttande och El Sambo ligger alltid hela kvällen med huvudvärk och vätskebrist efteråt. Idag var han dessutom placerad som rökdykare i samtliga övningar. Jag får väl vara lite extra snäll och fixa något gottigt åt honom när han kommer hem!


Har jobbat i 3-5 på mitt "gamla" jobb idag. Efter lunchen frågade några av eleverna varför Polisen var utanför med 2 bilar. "Säkert inget allvarligt" sa jag... Tänkte det var den sk spindelgruppen som hade konferens... Jo tjenare... läste Kristianstadsbladet när jag kom hem att det varit bråk på högstadiet så att de tvingats ringa polis. En av killarna hade tydligen dragit kniv! Helt otroligt. Inte fan går jag som lärare emellan när en förbannad och hormonstinn 15-åring drar kniv! Kändes grymt skönt att vara på "mellanstadiet" idag.


Knodden hälsar att han mår bra. Det senaste tricket han lärt sig är att sikta... och det gör han... ofta... på min blåsa!
Det är väldigt tydligt nu när han är vaken eller sover. Det är nämligen antingen full fart därinne, eller helt stilla. Fast inga fasta tider nu. Det blir lite som det blir.

Tjing!

RSS 2.0