Rehab

har just suttit med chefen och gjort en "rehab-plan" eller vad det heter. Lite formella anteckningar om vad jag har för arbetsuppgifter, vad jag kan och inte kan göra, vilka hjälpmedel som eventuellt kan underlätta för mig osv.
Sen måste vi fylla i liknande papper till försäkringskassan och där ska vi säkert behöva bråka och hålla på också. Lika bra att vara beredd och ladda till tänderna.

Sjukskriven tom den 7 februari är jag i alla fall. Hoppas jag kan komam igång med akupunkturen nästa vecka igen. Den hade god smärtlindrande effekt i höstas i alla fall.

Lite scary är det att benet har somnat ett par gånger utan anledning. Visst somnar det om man sitter för länge på dass eller sitter med benen under sig i soffan, men nu har det somnat bara rakt av när jag har stått upp. Lite mysko...

Nåja, nu ska jag inom afföären och köpa tidningen innan jag går hem till Peter & Bella.

I väntans tider...

Går och väntar på att klockan ska ticka iväg lite snabbare. Ska vara hos doktorn klockan halv två i eftermiddag.
det känns ganska pissigt just nu.
Jag klarar inte av mitt jobb, jag klarar inte av att sköta mitt hem som jag vill, jag klarar inte av att ta hand om Bella som hon förtjänar...
Jag går och står här innanför mina fyra väggar och känner hur rastlösheten skenar i kroppen. Ute är det underbart vinterväder, men jag klarar ju inte av att gå mer än ett par hundra meter så jag kan inte ut och njuta av vädret. Jag är fruktansvärt obekväm hur jag än ligger så sova är inte på tal. Och det hade jag inte gjort ändå på dagtid eftersom jag redan nu har svårt att få riktigt sömn om nätterna. Har svårt att komma till ro, och när jag väl somnat vaknar jag så fort jag vänder mig, vilket är ganska ofta eftersom varenda ställning jag ligger i gör ont på ett eller annat sätt.
Jag kan/ska inte sitta så att ta bilen och köra till Ronneby är uteslutet.
Jag är så jävla tje på detta nu att jag kreverar. Mitt humör är i botten och jag har inget tålamod till nånting. Detta drabbar tyvärr stackars Bella och Peter dagligen, vilket ger mig dåligt samvete och så mår jag ännu sämre. En härlig karusell inte sant?

I helgen har det varit pulkabacken som gällt. Jag har ju inte kunnat göra mycket mer än hålla kameran och heja på... Men Bella har i alla fall haft roligt och det är ju huvudsaken. Bilder finns på hennes blogg.

Tror jag ska ta och lägga mig i ett varmt bad nu och läsa lite i min bok "Sommardöden" av Mons Kallentoft.

PS. Glömde tillägga att jag är genomförkyld också. DS

Nurse Ratched på Vilans Vårdcentral

På min sjukgymnasts inrådan kontaktade jag distriktsköterskan i tisdags. Min sjukskrivning går ut denna veckan men det är väldigt tveksamt om jag klarar av att gå tillbaka till jobbet på måndag. I mitt jobb ingår att lyfta och bära, inga supertunga grejer, men då jag inte ens får bära kassarna efter att ha handlat så är jag ganska begränsad.

Jag ska även kunna gå. Vi är ute på gården varje dag och då ska man ju gå runt och ha kol lpå barnen, vi går till skogen minst en gång i veckan, och vi går upp och ner för trapporna varje dag med matkorgar/matkantiner. Just nu kan jag gå kanske 50 meter innan jag får jätteont i hela benet.

Jag ska antingen stå eller ligga ner, så jag kan inte sitta i soffan och läsa för barnen, jag kan inte sitta med vid bordet och pärla/rita/pyssla.

Mm, mm, mm... det är lite av grejerna jag inte fixar på jobbet just nu.

Så, jag kom in till Nurse Ratched som sa ungefär som följer...

(jag har samlat godbitarna)


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

-Jag kan inte be läkaren sjukskriva dig mer nu eftersom du inte vet hur du mår på måndag.
Nej, men om jag fortfarande inte kan gå ordentligt, jag har ont nästan hela tiden och jag sover knappt på nätterna. Hur jävla bra kommer jag bli till på måndag?

-Med alla de tabletterna du äter ska du inte ha så ont.
Nehej??? Men om jag nu har det ändå? Det kan väl inte jag hjälpa!

-Han sjukskrev dig två veckor av en anledning. Innan dess stör jag inte honom.

-Om du anser att du inte kan jobba på måndag morgon får du ringa då. Vi öppnar åtta.
Ok... men jag börjar ju halv åtta. Ska jag gå till en halvtimme för att sen sticka igen? Vi har ju en verksamhet att bedriva och vikarie skaffar man inte på 2 minuter...

-Att du har fått tid för magnetröntgen förändrar ingenting. Det tar inte bort dina ryggbesvär. Du ska inte tro att du blir opererad för du har inte tillräckligt stora besvär.
Nehej. Nej du vet säkert vad min läkare anser och varför han begärt röntgen. Men varför i hela världen ska jag röntgas då?

-Du kanske inte har diskbråck ens. Man kanske vill röntga för att se om man hittar nåt annat i ryggen på dig?
Ja men tack så mycket. Det var ju väldigt upplyftande. Vad tror Du syster från helvetet. Men ar Du att jag har en tumör på ryggen eller? Vad vill du ha sagt med det uttalandet?

-Röntgen gör man bara för att ha nåt att jämföra med om ett eller fem år när du har besvär igen.
Detta får du vara beredd att leva med.
Ok. Om det är det du menar så får jag ju se mig om efter ett annat jobb. För det jag gör nu klarar jag ju inte såvida det inte åtgärdas.

-Om du inte klarar ditt jobb får ju arbetsgivaren hitta andra arbetsuppgifter till dig.
Ja det händer nog. Jag är kommunal barnskötare. Vad för andra arbetsuppgifter tror du de har att erbjuda mig?
Det finns nog många kommunala jobb där man inte behöver kunna gå och där man kan ligga ner på arbetstid.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


Ulf Olsson död

Läste precis att Ulf Olsson, mer känd som Helén-mörderen, hittats död. Han har tagit livet av sig.
Jag kan inte påstå att jag sörjer ett sådant odjur. Det han har gjort är så fruktansvärt, han skulle aldrig mer få gå ute bland folk, och då är det ju på ett sätt lika "bra" att han är väck från jordens yta. Nu kostar han ju inte pengar.
MEN!!!!
det är för djävligt att han lyckas ta livet av sig inne på rättspsyk! Han står under psykiatrisk vård och observation, och har tydligen även uttalat sina självmordsplaner för läkare och vårdare, och ändå lyckas han.
Svensk psykiatri är under all kritik.

Fönstertittare

I onsdags morse upptäckte jag spår i snön hemma. Någon (några) har gått utifrån vägen, upp på vår uppfart, sneddat över gräset, gått fram till ena sidan av köksfönstret, gått till andra sidan fönstret och sen gått tillbaka ut på vägen. Det måste ha skett nån gång sent på tisdagskvällen eller under natten till onsdagen. Möjligtvis tidigt på onsdagsmorgonen. Jävla fluktare!!! Tänkte först ringa och göra en polisanmälan, det borde gå som ofredande eller nåt, men jag gjorde aldrig det.


Jag tycker nog det ser ut som det är två individer som trampat i snön, eller?De har gått förbi hela fönstret. Antagligen tittat in för att se om jag/vi var uppe.Så här ser ett av spåren ut.det vänstra tillhör en av fluktarna. det högra är min trätolla i storlek 40. Skulle bara jämföra storlek.Det måste vara två olika.Jävla idioter! Gå långt in på tomten och titta in i folks fönster! USCH!

Min barnmdomshem på Wikipedia...

Googlade "Norra Hulta" so är bostadsområdet där jag växte upp i Ronneby, där mina föräldrar fortfarande bor kvar. Så här stod det på Wikipedia:
******************************************************************************

Norra Hulta

Från Wikipedia

Norra Hulta (även Nya Hulta) är ett bostadsområde i Ronneby, Blekinge. Bebyggelsen består mestadels av radhus men även friliggande villor från början av 1980-talet. Hultagölen utgör gränsen mellan Norra Hulta och Gamla Hulta, något längre österut finns ett nyare område med villor från början av 2000-talet.

Under senare delen av 1990-talet fanns gott om nya IT-jobb i Ronneby, närmare bestämt på och omkring Soft Center. För att inte den nya kompetensen skulle bosätta sig i Karlskrona som hade fler och "finare" boendealternativ att välja mellan uppstod en lobbyverksamhet som gick ut på att bygga nya bostäder i Ronneby. På invändningen att "de kan väl bo på Hulta" svarade den dåvarande VDn för Soft Center Kristina Sjögren att "där bor ju bara massa avdankade metallarbetare". Detta citat blåstes upp stort i lokalpressen och fortfarande kan man höra detta om området.

******************************************************************************

FY FAN!

Ibland undrar jag vad det äär för jävla värld vi lever i. En värld där 80-åriga damer rånas på sin födelsedag!? Va?
Om jag finge lägga vantarna på de två låga kräk som gjort detta skulle deras egna mammor fan inte känna igen dem efteråt!

Usch för såna svin!

Tiden går alldeles för fort...

insåg just att Bella fyller 3 i år och blev så full av vemod och konstiga känslor att jag satte mig och försvann i minnen med hjälp av gamla foton. Min lilla skatt växer ifrån mig känns det som. Jag hinner inte med. Vill göra så mycket mer med henne än jag förmår. Men man kan väl inte göra mer än sitt bästa?


Några timmar gammal...


I morfars famn, 3 dagar gammal.


Så här gör vi fortfarande, jättemycket!!!


Mormor killar mig lite  :)


Akta dej Morbror, så du inte får en smocka!


Lite mingel med kändisar. Det ska börjas i tid.


Hon har alltid älskat att bada.


Av någon anledning ligger hon fortfarande alltid på tväre i sängen. Fötterna
i min mage och huvudet hos Peter, eller tvärtom...
Eller med huvudet i väggen i sin egen säng och fötterna utanför...


På väg till Memmes ettårskalas. Vi tog frukost på stan innan tåget!


Cykeln fick hon av Farfar och den är en stor favorit.


Trevlig midsommar Morbror Tisa! Skål!


Första gången hon tittade på Emil.


I skogen hos Therése & Chippen med pojkar. Lägg märke till den underbara soffan.
Sån hade mina föräldrar när jag var liten  :)


Man kan föna håret med dammsugaren.


Puss på Dig Lina. Mammas Kusin Vitamin från Linköping.


Ibland vill  man bara tramsa lite...


som sagt...


RSS 2.0