Söt eller?

image127

Melwin nybadad. Det syns lång väg att han gillar läget  :)
Underbart foto tycker jag!

Kom igen nu va?

Nu är detta liiite tradigt. Knodden väger nu över 3300g så varför envisas han med att ligga kvar därinne? Trångt och jäkligt har han det, det märker jag på hans rörelser. Det hjälper inte hur snällt jag än pratar med  honom, det händer ingenting...  :P

El Sambo har slutat med sina ögondroppar men fortfarande ser han ut som Crazy Frog med en normal och en jättestor pupill. Den stackaren klättrar också på väggarna nu. Men han har börjat sitta en del vid datorn nu. Så länge han har sin pirat-lapp funkar det ganska bra. Vi får se vad doktorn säger på måndag. El Sambo är SÅ sugen på att köra cross, men han inser själv att så länge han är sjukskriven är det out of the question! Eventuellt ska han med Elvis ner till Skivarp imorgon. Men det blir till att stå vid sidan om och bara titta. Det började ju bulta i ögat på honom igår bara han satt på crossen på lagret och dunkade framgaffeln i golvet några gånger för att kolla om den läckte nåt. Så att köra ligger nog ett tag framåt i tiden tyvärr.

Har varit uppe några gånger inatt och ring till Australien. Inte förrän kvart över sju i morse fick jag tag på rätt kille. Men jag är ju ändå uppe och springer på toa så det spelar ju egentligen ingen större roll.

Tror våra BB-väskor är färdigpackade nu. Ja Knoddens är klar och står innanför dörren. Min är... nästan klar. Ska ha ner ett par mjukisbrallor och några inneskor också. Får köpa några billiga flip-flopskor eftersom jag inte har några som passar mina vattensvullna elefantfötter. Sen tror jag att jag är redo. Ska tvätta min vita långkofta idag också och lägga ner. Sen är det bara att tuta och köra. Om nu Knodden ville lägga sig på tutan nån gång...

Nej, sova lite till verkar som en bra idé.

Tjingeling!

Halvkassa nyheter...

Det blev inte så goda nyheter som vi hoppats på hos ögonläkaren igår. El Sambo har fortfarande en så pass stor inre blödning i ögat att det inte går att uttala sig om hur pass skadad linsen är. Förlängd sjukskrivning och nytt återbesök nästa vecka. Men har behöver inte ta de pupillvidgande ögondropparna längre, så ljuskänsligheten ska väl försvinna undan för undan och det är ju skönt. De andra dropparna kan han dra ner till 3 gånger om dagen.

Om en timme ska vi till CSK på det sista ultraljudet. Spännande. Sen har vi gjort 4 stycken! Ska bli kul att få en uppskattad vikt eftersom jag själv har gått förbi genomsnitts-tillväxten.  Knodden lägger väl in några rader i sin blogg i eftermiddag/kväll nån gång.

Tjingeling!

VECKANS VURPA...

... gjorde stortjocka jag igår nere på Maxi. Regnblött golv och blankslitna Foppa-tofflor var ingen bra kombination kan jag säga. Stackars enögda El Sambo hann ju inte se vad som hände heller. Helt plötsligt försvann jag liksom bara från hans sida  :)  Ja jisses. Kan även tillägga att kombinationen foglossning-spagat inte heller är nån höjdare. Sträckte ljumsken ganska ordentligt och hade därför lite problem igår kväll så fort jag skulle röra mig.
Men inte heller en sån grej fick Knodden att vilja komma ut. Vilken envis unge!

Nu ska vi snart till CSK med El Sambo och kolla ögat igen. Nu ska blödningen ha lagt sig så doktorn kan se hur pass skadad linsen egentligen är. Jag håller tummarna för att allt ska se bra ut och att han ska slippa kvarstående men.

Avslutar med ett citat från Tommy Körberg och hans konsert i Berwaldshallen:
"Latin är ett språk som läkarna använder, VIRUS är ett ord som de översätter med inte fan vet jag"

Tjingeling!

VECKANS DRINKTIPS

Köpte Proviva Fruktdryck-vattenmelon/tranbär höromdagen och den var kanon! Fräsch och god och jätteläcker om den drickes riktigt kall när det är lite varm ute. Så köp en nästa gång Du är och handlar. Visst kan väl Din mage förtjäna nåt lite gott och NYTTIGT!??!?!

image126

Jag är nu bekräftat ett fetto!!! :)

Japp, nu har jag fått det bekräftat. Jag är en riktig tjockis! Var hos barnmorskan idag och har nu passerat den övre gränsen för "normal tillväxt".
-Det såg jag redan i lördags, sa Mormor. Tack för den   :)  Det är bara att hoppas att detta betyder att det blir nedkomst tidigare än beräknat! Håll tummarna för det!

Knoddens hjärtljud var 152. Eftersom det råder "diskrepans" så fick vi ett sista ultraljud nu på tisdag. Då får vi se om det är Knodden som är stor eller om det är jag som samlar vatten. Jag tror på det sistnämnda eftersom mina händer och fötter ser ut som de gör...

El Sambos öga... ja vad kan jag säga? Han får ont när han anstränger sig, så han ligger mest still. Han sa att det kändes i varje steg när vi gick till MVC idag. Stackaren. Vi var på apoteket och köpte en ögonlapp åt honom. Så nu har jag en alldeles egen pirat här hemma :)  Släng Dig i väggen Jack Sparrow!

Nu ska jag fixa en utlandsbetalning till POD.

Tjingeling!

Ett liv i mörker

Ja, det är just vad min stackars El Sambo har just nu. Bokstavligt talat alltså. Bakom solglasögon och utan lamporna tända har han det ganska dunkelt just nu.
Var ju hos doktorn idag och förutom blödningar i ögat har han även någon form av skada på linsen. Vari den skadan består kunde hon dock inte säga eftersom blödningen gjorde att hon inte såg så bra. Därför ska El Sambo på återbesök på måndag. Tills dess ska han ta 2 olika ögondroppar, sammanlagt 6 gånger per dag. Han ska hålla sig inomhus så långt det går och ha solglasögon på sig eftersom ögondropparna gör pupillen stor som hos värsta knarkaren.

image125 

Han får inte heller läsa, skriva, kolla tv eller sitta framför datorn. Han har som Ni förstår väldigt roligt just nu. Ingen fysisk ansträngning jobbigare än en lugn promenad. Sjukskriven tom nästa vecka. Ja jisses så det kan gå... Jag tycker dock det är trevligt att så många från Brandstationen hör av sig till honom för att höra hur det är med honom. De både ringer ock skickar sms. Skönt att känna att de bryr sig om varandra!

Nu får jag ta hand om min lille skadskjutne kråka, och jag som tyckte han skulle ta hand om mig nu de sista veckorna innan det är dags att trycka ut knodden. Nåja. Man går väl över tiden såklart så han hinner nog pyssla om mig lite också  :)

Imorgon ska vi till MVC igen. Fast Sus är på förlossningen så vi ska till en namne till mig! Hon måste ju bara vara bra, det kan man ju räkna ut på namnet menar jag! Spännande att se om jag ökat i vikt... har gottat mig alldeles för mkt sista veckorna... Inte bra. Har tagit igen det med frukt och Pro Viva idag. Nu får det bli nyttigt igen.
Högerhanden är verkligen inte rolig. Somnar/domnar hela tiden och värker. På morgnarna är jag riktigt klen och har ordentligt ont. Orkar knappt dra täcket unt mig. Och idag på förmiddagen när jag skulle öppna en drocka-yoggi orkade jag nästan inte vrida upp korken! Hoppas detta går över snart!

Tjingeling!

GRATTIS GOTLAND

Stort grattis till min vän Gotland som inte bara blir söderbo till helgen utan även fått nytt jobb med rejäl löneökning. Jätteroliga nyheter och jag är kanonglad för hennes skull!

Oj oj oj

Jaha, så fick man då samtalet man väntat på/fruktat. Samtalet från en kollega till El Sambo som säger att han skadat sig. Som tur är var det inget jätteallvarligt. En innebandyklubba i ögat på fysen. Men eftersom ingen ögonläkare fanns i Kristianstad skickade de ner honom till Lund. Kollegan körde med en av stationens bilar och jag följde med. Nu fick vi inte träffa nån läkare i Lund heller!!! Det ansågs inte akut och ingen ordentlig kommunikation skedde tydligen mellan CSK och Lund. Men en ögonsköterska kollade i alla fall på ögat och El Sambo fick göra nåt syntest. Jag märkte på honom att han är orolig för själva synen, och det förstår man ju.
Hur som helst sa sköterskan i Lund att det inte är en skada som blir värre av att vänta till imorgon och bad oss kontakta ögonkliniken då.
Stackars El Sambo, jag är inte van att se honom nedstämd så här. Han är orolig för sin syn. Men enligt St Eriks ögonsjukhus och deras  hemsida är det endast ett fåtal ögonskador som uppkommit genom slag som ger bestående men. De flesta skador självläker på ett par dagar. Under tiden kan man besväras av smärta och nedsatt syn. Men när blödningen i ögat absorberas minskar trycket och oftast blir man helt återställd. Men vi ska ändå se till att få en tid hos ögonläkaren för att verkligen få skadan dokumenterad för framtiden.

Gonatt.

Kalas

Igår hade jag kalas. Vi var 15 stycken så det var lite trångt. Men som det heter: "Finns det hjärterum så..."

Fick finfina presenter. Underbar morgonrock, ny kalender, scrap-kit, likörlas till min samling, cool ljuslykta, superbra vattenkaraff med glas, pengar, set med köksknivar mm.
Även Knodden fick massa fina kläder. Bl a en kanoncool joggingoverall och Laban-outfit.

El Sambo var en ängel och basade i köke ver maten. "Pastagratäng a la Station 100". Moni och Mika slavade under hans ledning. TUSEN TACK FÖR HJÄLPEN!
Mormor fixade tåtran. Utan deras hjälp hade jag inte rott iland det.Fy vad trött och är nu för tiden!

Liten fin bild på Isan när hon skrämmer min kära Mor!


Jag är dubbelt så cool som Michael Jackson!

Ha ha, Michael Jackson har bara ena handen lindad, jag har bägge  :)
Fick mina skenor från världens skönase arbetsterapaut, MP,  igår. Jag behöver bara ha dem nattetid till en början. Tur det för man ser ju lite lattjo ut. Gick bra att sova med dem inatt. Händerna var inte bortdomnade när jag vaknade som de brukar vara, men jag hade fortfarande ont i fingrarna. Får se om det bättrar sig.
Lite synd om El Sambo bara. Vaknade en gång i natt och kände för lite närhet, så i sömndrucket tillstånd skulle jag klappa El Sambo lite mysigt på armen... Jo tjenare! Noll styrsel i armen och en hård skena... det blev mer ett karateslag! Tjong sa det!  Som tur var sov han rätt djupt och hade inget minne av det imorse... Sorry Darling!

image121

El Sambo fick förresten rycka ut och jobba direkt idag. Jag lämnade honom på stationen kvart i åtta, och strax efter åtta var det villabrand i Vä. Ja det gäller att göra skäl för lönen! Årskontroll på Kronfågel hade han också bokat in. Frågan är om han hann dit i tid...

Nu ska jag trycka i mig en fralla och en hutt Gaviscon innan jag åker till Vä (nej inte till villabranden....) och köper ett skötbord av Fru O!

Men första ska jag ta mina Michael Jackson-bandage och dansa lite Moonwalk och ta mig i skrevet!  :D

Tjingeling

Förlossningen... snart är det dags på riktigt!

God morgon kära vänner. Sitter instängd på kontoret och bloggar. De andra sover allihopa. Men jag var ju hemma och sov sent igår kväll när de gick upp på stan, så det är väl inte så konstigt.

Igår var vi i Hälllevik och köpte bilbarnstol. den är jättesnygg tycker jag, och verkar kanonbra och säker. Bild finns på Knoddens blogg: http://knodden07.blogg.se
Tjejen som sålde den var väldigt trevlig och visade och demonstrerade och tipsade så det stod härliga till  :)

Vi var även på studiebesök på förlossningen. Det var spännande. Vi fick se olika förlossningsrum (gamla och nyrenoverade), vårdrum, det blivande patienthotellet uppe på BB mm. Det enda som var lite halvläbbigt var det sk "upplivningsrummet" dit de tar bebisen om den är "tagen" som barnmorskan så fint uttryckte det. Där fanns 2 speciella britsar för bebisar som inte mår så bra, och bakom den ena britsen stod en liiiitet laryngosskop... Det såg så brutalt ut på något sätt. Tur att det inte behövs användas så ofta.
Annars tyckte jag att det var spännande och jag åker gärna dit igen snart... fast inte på studiebesök då  ;)

Idag ska jag till arbetsterapeuten för att kolla upp mitt karpaltunnelsyndrom. Får se vad hon säger, om jag behöver skenor eller inte.

Nej, nu ska jag läsa nyheter och se vad som hänt i världen inatt!

Tjingeling!

Duktig på svenska?

Eilngt en uneörnskding på ett egnskelt uivtnierset så seplar det inegn

roll i viekln odrnnig bksortnävea i ett ord såtr i, det edna som är

vtikigt är att fsötra och ssita bavstoken såtr på rtät patls. Rseetn

kan stå hlelur om blluer och man kan ädnå lsäa tetxen uatn porbelm.

Dttea broer på att vi itne leäsr vjrae bkosatv för sig, uatn odern som

hlehet. Gnaksa färkct tcyker jag.


PÄRLBRÖLLOP

image119

STORT GRATTIS till Mojjan och Pappsen som firar pärlbröllop idag. Ja, de gifte sig på min 1-årsdag för 30 år sedan. Så jag är en liten "bastard"  :)
Hoppas Ni får en bra dag!

Kramar

Peter, Therése & Knodden!

Hipp Hurra

image118

Ja jösses... så fyller man då år igen. Idag, 9 juli 2007, blir jag 25. Visserligen för 7:e gången men i alla fall... Inte klokt så tiden flyger! Det blir inget direkt firande idag, utan kalaset blir på lördag. I all enkelhet såklart.

Men!!! Moni & Mika kommer ner idag så lite fest blir det i alla fall  :)   Vi har inte setts sedan mässan i mars så det ska bli roligt. 

Har även avtalat att åka och titta på/köpa en bilbarnstol på tisdag. Jättefin och knappt använd. Sen är det bara gisslet om hur man ska göra med bilen. Ska man ha stolen i fram- eller baksätet? Urkoppling av airbag - hur säkert är det egentligen? Ska vi ens behålla denna bilen eller ska vi byta innan det är dags att eventuellt pröjsa VOLVO hur mkt som helst för att koppla ur den där luftpåsen? Beslut, beslut, beslut...

Nu ska jag i alla fall göra mig redo för sängen. Sov grymt dåligt natten som gick så nu behöver jag, och förtjänar, en riktigt god natts sömn!

Tjingeling!

MVC update

Var på MVC idag igen. Tyvärr var Sus på förlossningen så vi fick en annan barnmorska (som var helt ok hon också). BT, HB och hjärtljud var bra. Huvudet på Knodden är bra nere i bäckenet om än lite ruckbart. Barnmorskan tyckte jag hade bra magmuskler när det drog igång en rejäl sammandragning. Jovisst har jag magmuskler... har inte gjort en situp sen 90-talet!!!  :)
Eftersom jag fått sk karpaltunnelsyndrom skickade barnmorskan en remiss till arbetsterapeuten för att prova  ut några handleds-skenor som jag ska ha om natten för att sova med handlederna raka. Jag har ju som mest värk och svullnad i händerna när jag vaknar om morgnarna och det beror tydligen på att man oftast sover med handlederna böjda vilket i sin tur förvärrar trycket på nerven. Nåja, de hör väl av sig nästa vecka.

El Sambo och jag var uppe på Stora Torg och käkade tidigare ikväll. Nu är han, Nisse och Mr G däruppe igen och kolla på Smen's Baglomma. Jag hade gärna följt med men jag orkar fanken inte. Är lite trött i fötter och ben, och börjar känna av ljumskarna lite nu också. Så jag passade ikväll.  Suttit och kollat på CSI. Visserligen ett gammal avsnitt som jag redan sett men i alla fall. Ska lägga mig på soffan och slumra till "My  name is Earl" tänkte jag.

El Sambos tävling på Svampabanan imorgon blev inställd pga allt regn som kommit. Banan var väl så pass underminerad att de inte kunde få iordning den och därför inte heller kunde garantera säkert körning. Lite synd nu eftersom han gillar den banan och inte har tävlat där förut. Men han får förhoppningsvis fler chanser.

Tjingeling och Gonatt!

Regn regn regn

"It's raining it's pouring,
the old man is snoring.
He went to bed
and bumped his head,
and couldn't get up in the morning!"

image117

Så sjöng vi alltid med kidsen i Mission Viejo när det var sånt här väder. Oftast till ackompanjemang av Barney & Friends. Det öser verkligen ner. Egentligen tycker jag det är ganska mysigt när det regnar så här och jag är ledig. Då brukar jag gå och lägga mig en stund och bara slumra och lyssna på regnet mot fönsterrutan. Men nyss ringde vaktmästaren och störde min slummer... min duschdraperistång har kommit så de ska sätta upp den åt mig. De var här nyss, men hade inte bågfil och borrmaskin med sig så de fick gå och hämta det. Första gången jag träffar denna vaktmästaren. Den gamle, Roger, slutade för ett tag sedan. Denna nya killen heter också Roger så det är ju lätt att komma ihåg, men han har skönare dialekt för han är Göteborgare! Nåja, hur som helst så hade han nån sommarvikarie med sig så vi får se om de lyckas få upp duschstången!

Annars händer väl inte så mkt idag. Peter ska fixa dekaler till Conny och till Tim, sen får jag väl hjälpa till att rensa antar jag  :)
Skulle vilja scrappa lite också, Har ju bara gjort en enda sida till Dockan, men jag har inte framkallat foton ännu så det går liksom inte. Gjorde en sida igår med en av hennes magbilder och den blev jättefin. Men jag kan ju inte lägga ut den här eftersom det ska bli en doppresent...

Tjingeling!

Sötare än vanligt?

Som om hon inte är söt nog i vanliga fall, visar Kusin M här hur otroligt fotogenisk hon är  ;)

image116

Tappat magen

Nu har jag tappat ner magen en bit. Lättare att andas nu samt lite mellanrum mellan bröst och mage igen  :)   Däremot ligger magen liksom och vilar på låren när jag sitter i soffan. Ser ganska kul ut. Det känns också att magen väger en del, ofta vill jag hålla i magen underifrån, som stöd, när jag går, eftersom det känns som om den ska ramla av annars!

Jag funderar ju inte egentligen så mycket kring förlossningen, men igår natt behandlade mitt undermedvetna frågan... Jag drömde att jag födde barn i toalettestolen på övervåningen hemma hos Mojjan och Pappsen! Ja jisses... Slempropp och vatten gick (mängder av vatten) och magen blev till en tunn, slapp, hängande skinnsäck så jag var tvungen att bära bebisen genom magen!!! Jag bara skrattade när jag vaknade. Men det allra roligaste var att när jag berättade för kusin Dockan sa hon att hon drömt precis likadant om magen innan hon fick Melwin! Lite spookey!

Snart dags att packa den berömda väskan också. Gick igenom lite babykläder igår och insåg att det mesta jag har är i stl 56. Får nog skaffa nåt lite mer i 50 också. Lille Melwin kunde ju bada i sina 56-kläder första tiden. Och landstingets tryck över hela ungen kan väl knappast vara en bra start i livet  ;)  Nåja, jag har ju cirkus 1 1/2 ånad kvar så det hinns nog med!

Tjingeling!

RSS 2.0