Oj oj oj

Jaha, så fick man då samtalet man väntat på/fruktat. Samtalet från en kollega till El Sambo som säger att han skadat sig. Som tur är var det inget jätteallvarligt. En innebandyklubba i ögat på fysen. Men eftersom ingen ögonläkare fanns i Kristianstad skickade de ner honom till Lund. Kollegan körde med en av stationens bilar och jag följde med. Nu fick vi inte träffa nån läkare i Lund heller!!! Det ansågs inte akut och ingen ordentlig kommunikation skedde tydligen mellan CSK och Lund. Men en ögonsköterska kollade i alla fall på ögat och El Sambo fick göra nåt syntest. Jag märkte på honom att han är orolig för själva synen, och det förstår man ju.
Hur som helst sa sköterskan i Lund att det inte är en skada som blir värre av att vänta till imorgon och bad oss kontakta ögonkliniken då.
Stackars El Sambo, jag är inte van att se honom nedstämd så här. Han är orolig för sin syn. Men enligt St Eriks ögonsjukhus och deras  hemsida är det endast ett fåtal ögonskador som uppkommit genom slag som ger bestående men. De flesta skador självläker på ett par dagar. Under tiden kan man besväras av smärta och nedsatt syn. Men när blödningen i ögat absorberas minskar trycket och oftast blir man helt återställd. Men vi ska ändå se till att få en tid hos ögonläkaren för att verkligen få skadan dokumenterad för framtiden.

Gonatt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0