JÄVLA IDIOTER SOM STJÄL MIN FRIHET!!!

Har fått ganska mycket att tänka på på sistone. Vi börjar med detta hemska och idiotiska våld som blir vanligare och vanligare... Ännu en dödsskjutning på en skola i USA. Över 30 människor döda och ännu fattar inte idioterna att deras töntiga vapenlagar är en starkt bidragande faktor. "Vapen dödar inte människor, människor dödar människor" brukar vara en av vapenliberalernas slogans. Jovisst, men hur långt hade gårdagens kille hunnit i sin massaker utan ett skjutvapen? Hur många hade han lyckats ha ihjäl innan han blivit överbemannad om han bara gått till attack med sina händer?

Även här i lilla Kristianstad kryper våldet allt närmare, på bara ett par veckor har det skett två knivöverfall där rubriceringen är försök till mord. Det är fan inte klokt! Första gången blev nån stackare misshandlad av 2 eller 3 andra med järnrör och kniv, och nu i helgen blev en annan arm själ illa knivskuren bara för att han ifrågasatte att hans tjej/tjejkompis helt oprovocerat blev kallad hora av några förbipasserande idiotjävlar. Vart är samhället på väg? Varje dag tvingas man läsa nåt nytt i tidningen, 12-åring våldtagen, 17-åring hålls nedsövde med livshotande skador efter brutalt överfall, pensionär rånad och misshandlad i sitt hem... etc etc etc. Ska jag inte våga gå ut längre eller  vad fan är det som håller på att hända?

Steg två som är lika skrämmande är att polisen inte har resurser nog att ta hand om eländet. De har ju knappt folk att skicka när drabbade ringer och behöver hjälp. Varför? Jo för att de är upptagna med en massa jävla administrativt skit och pappersarbete. Sånt fanns det sekreterare som kunde sköta förr i världen. Finns inte det jobbet kvar? Det gör mig även förbannad att se våra flerårsutbildade poliser stå och leka cowboy längs vägarna med laserpistol... "Wow... jag är Luke Skywalker... coolt, I feel the force"  Jag menar inte att fartkontroller ska upphöra, tvärtom, det är bra att väghuliganerna tvingas sakta ner för det är många idioter på vägerna. Men ärligt talat, behöver man vara utbildad POLIS för att klara av den kameran? Så jävla komplicerad kan den fan inte vara! Lägg över det ansvaret på Vägverket eller Motormännen. Låt våra poliser syssla med polisarbete och inte leka nån slag skolpolis eller vägvakt. Är det inte dags att börja fördela resurserna med hjärnan? Nåt för vår nya regering att ta tag i om ni frågar mig.

Nu ska jag bara kräka över en sak till, en i sammanhängen kan synas banal sak men som för mig, i denna stund, är jävligt irriterande. Jag har tid hos tandläkaren idag på förmiddagen som jag måste avboka. Jag ringde igår morse och fick en telefonsvarare i örat som sa att "mottagningen är stängd pga utbildning och öppnar igen på onsdag (idag) och det går inte att lämna meddelande". Nehej... hur fan ska jag då kunna meddela i god tid?
Jag har ringt sen halv åtta men får fortfarande samma meddelande istället för en mänsklig röst... Smart planering Mr Dentist! Inbilla mig att jag tänker pröjsa för sen avbokning när det är de själva som gjort det omöjligt för mig att kontakta dem!

GRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentarer
Postat av: Caroline

Polisen har inga resurser...nä, ska dom stoppa folk för att dom inte ser färgade siffror i en bok och därmed stängs av från polisyrket...ja, då kan dom väl stå där utan resurser...vad hade mitt färgseende haft med saken att göra där??
Man blir helt jäkla matt!

Kram och klapp på maggen!
Hoppas du mår bra! :o)

2007-04-18 @ 20:12:05
URL: http://lillymarlen.blogg.se
Postat av: Theresian

Det är sant Caroline. Tycker fortfarande att det är för djälvligt att de stoppade Dig för en sån sak. Vad jag hr hört från våra Lomma-bor så skulle Du bli en utmärkt polis, oavsett om Du kan skulja på rött och grönt...

2007-04-19 @ 08:02:55
URL: http://theresian.blogg.se
Postat av: Doremi

Vad vore man utan en blogg att kräka på.
Fan för tandläkarn. Så är det dyrt oxå. :)
Ang min feminism-spya förstår jag din poäng.
Att stå upp för sin rätt som kvinna är en ytterst bra och viktig jävla "trend" men det går inte att på 2000-talet stå och skrika som rödstrumporna gjorde på 60-talet. Vi är inte där längre, utan har faktiskt kommit jävligt långt. Även om vi har mycket kvar.
Jag var på Östergötlands Sociala Forum och tvingades lyssna på typ fem radikalfeminister som hade en kör. STÖN hette den.
De sjöng om att alla män var äckliga, att dem skulle
insiminera sig så dem slapp alla män, typ. Jag fattae inte att det var sant. Ingen lyssnar på dem. Det blev bara löjligt. Synd, för det drar dåligt rykte över något som alla vill kämpa för men inte längre kan identifiera sig med..

2007-04-19 @ 17:35:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0