This is (sh)it.

Vaknade till fågelsång och solsken idag. Trevligt. I vanliga fall. Just nu är jag så lack på allting att jag fullkomligt skiter i både kvittrande fåglar och strålande gasmoln. det är så jävla trist just nu med värk, tabletter, sömnsvårigheter, känslan av att hela tiden vara otillräcklig både som sambo, mamma, kollega och som person i allmänhet. Det är ju fan att man inte ska klara av de mest banala sakerna utan att det ska göra ont eller ta tre gånger så lång tid som vanligt.

Igår kom min remiss fram till Ängelholm. Det tog tre veckor. Fattar ni? TRE VECKOR!!??!?! För ett jävla papper att ta sig från Kristianstad till Ängelholm. Det är inget mindre än skandal. Att vara sjukskriven idag är ingen dans på rosor. Försäkringskassan skojar man inte bort. Man får för fan ringa och be om lov om man ska gå och pissa, och då ska man skicka in två intyg som de ska ha 30 dagar på sig att behandla. SEN kan man pinka. Typ.
Remissen ska nu bedömas av ortopedspecialist i Ängelholm för att de ska se hur jag ska prioriteras och om de tycker min skada behöver opereras. det enda positiva just nu är att min "väntetid" började ticka igår. Så oavsett om det tar två veckor inna jag fått min kallelse, så räknas min väntetid från 1 mars.

Tänk nu om de inte tycker jag ska opereras. Vad ska jag då göra? För som det är nu är ju ryggen som en jävla korkskruv (som min morbror så fint uttryckte det). Jag blir ju faktiskt bara sämre. Förra veckan var ett levande helvete. Kan inte gå, kan inte stå, kan inte sitta, kan inte ligga, kan inte sova, kan inte äta, kan inte leka med Bella, kan inte vara trevlig.... Det är inte roligt längre. Har börjat tappa i vikt också. Och magen har börjat göra uppror. Troligtvis protesterar den mot ett års pillerknaprande i olika former. Jävligt hälsosamt eller hur?

Rik blir man inte heller när man är sjukskriven .Karensagar och sjuklön från arbetsgivaren resulterar inte i många kronor när lönen kommer. Sen sjukpenning från försäkringskassan. Inte mycket det heller, när det väl kommer. Men än har jag inte sett några pengar. Kul.

Pratade med Tine idag utanför affären. Tine är en kvinna i 50-årsåldern (tror jag i alla fall) som bor här i byn med sina hundar. Vi brukar träffas eftersom hon bor mellan vårt hus och dagis och hon brukar vara ute med hundarna mycket. Hon tyckte jag skulle JO-anmäla region Skåne för min remisshantering. Det orsakar onödigt långt lidande när man ska behöva vänta tre veckor bara för att få remissen från en enhet till en annan. Sen tror ju jag personligen att den fortfarande hade laget "arkiverad" mellan två stolar i Hässleholm om inte jag ring, mailat, tjatat och klagat så de faktiskt till slut handgripligen letade upp den  och handplockade den och skickade den vidare. det var ju så att jag mailade Region Skåne med mina synpunkter och blev uppringd av en lätt snorkig dam från Vilans Vårdcentral. Hon hade då ringt och kollat upp det hela, och min remiss låg i Hässleholm, fortfarande utan att blivit bedömd av läkare. Det var 11 dagar efter att den skickats från min vårdcentral. Hon sa att den omedelbart skulle vidarebefodras till Ängelholm. En vecka senare får jag ett brev från Hässleholm där det står att min remiss blivit direkt vidareskickad till Ängelholm eftersom de inte har möjlighet att utföra ryggoperationer i Hässleholm för tillfället. Hör och häpna, brevet var ODATERAT. Hmmm... undrar varför?

Ärligt talat, att de inte utför ryggoperationer i Hässleholm visste jag. det står på Region Skånes hemsida. Där står också att samtliga otropediska remisser från Vårdcentralerna skall gå direkt till Hässleholm. Min skickades först till CSK. Det är också så, enligt Ängelholm själva, att samtliga vårdcentraler har blivit informerade om att ALLA RYGGREMISSER SKA DIREKT TILL ÄNGELHOLM. Ändå blev min liggandes i 10 dagar i Hässleholm i väntan på bedömning. WHAT? Vad fan skulle de bedöma? Det var ju bara att titta på lappfan och se att där stod rygg. Då kunde de konstatera att "nej, ryggar sysslar vi inte med, denna går till Ängelholm". Det behöver man inte vara läkare för att läsa... R.Y.G.G.   det klarar till och med vaktmästaren i Häsleholm. Jävla kludderövar är vad de är.
Kanske skulle ta och göra en JO-anmälan i alla fall. För att sätta lite eld i arslet på berörda klantskallar?

Nu ska jag ringa Peter på jobbet och beklaga mig lite."What a wonderful world" Yeah Right Armstrong...

Kommentarer
Postat av: GUM

Äntligen!!! Hoppas du får tid snart och att de kan hjälpa dig så livet blir drägligt igen. Kram

2010-03-02 @ 20:42:17
Postat av: Anonym

Usch vad tufft du har det!! Har bara haft det förjävligt vad gäller rygg/kropp under tvillinggraviditeten men då vet man i alla fall att det är övergående.. Hoppas du får hjälp nu! Tyckte inte alls du var otrevlig eller på dåligt humör igår när vi sågs utanför Ica!!

Så du behöver inte vars orolig att det märks eller syns utåt att du e på dåligt humör!!

Kram

2010-03-03 @ 23:06:18
Postat av: Moni

Du är absolut inte otillräcklig som vän, du är min skånska favosyster även på dåliga dagar :). Ja vet att ja sagt det förut men fortsätt att tjata för du kommer allt närmare nu å operera dig måste de för nu håller det inte att gå å ha så här ont längre.Tänker på dig det vet du! Kraaam

2010-03-04 @ 02:28:30
Postat av: Moni

Å jaaa...jag vet att man borde sova på nätterna men klockan gick fortare än jag idag igen ;)

2010-03-04 @ 02:30:08
Postat av: Therese

Skönt med lite uppmuntrande ord.

Tur att jag kan hålla masken ute bland folk så hag inte skrämmer iväg grannarna Sara ;)Moni, min lilla Dalkulla, Vem ska sitta hos mig och snacka skit efter en ev operation? Jag lär ju inte opereras i Mora... :(

2010-03-04 @ 07:54:08
URL: http://theresian.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0